Дівчину у Вінницькій області з народження і до 26 років не випускали за межі двору. Ольгу Кудрю прозвали «вінницькою Мауглі». Вона ніколи не вчилася в школі, не вміла читати і писати. Все своє життя вона провела у дворі напівзруйнованого бабусиного будинку. Бабуся запевняла: таким чином вона захищала внучку від жорстокості оточуючих.

У п’ятницю, 23 лютого, о 18.00 в ефірі телеканалу «Інтер» – випуск соціального ток-шоу «Стосується кожного» під назвою «Загублений світ». Експерти і гості в цей вечір зберуться в студії програми, щоб допомогти Ользі Кудрі.

Вперше історія цієї дівчини прозвучала в студії «Стосується кожного» ще в січні 2014 року. Тоді ведучий і експерти «Стосується кожного» намагалися з’ясувати, чому про Олю стільки років ніхто нічого не знав і чи можливо в такому віці повернути дівчину до нормального життя.

А недавно редакторам «Стосується кожного» стало відомо, що найближчі родичі замість того, щоб допомогти дівчині пройти курс реабілітації, ще більше знущалися над Ольгою всі ці роки і навіть здавали її в сексуальне рабство.

«Як таке могло статися? Чому соціальні служби її міста, дізнавшись історію Олі, як і раніше не діяли?, – дивується ведучий програми Андрій Данилевич. – І чому її оточують частіше говорять про гроші, ніж про те, що потрібно і важливо для самої Олі? Ми будемо шукати відповідь на питання, кому вигідна безпорадність дівчата і як їй можна допомогти».

У студії «Стосується кожного» редактори програми створили для Олі паралельну реальність, спробувавши вирвати дівчину зі звичного для неї світу. За чашкою чаю Оля відверто розповіла ведучому, що відбувалося з нею все ті роки, поки вони не бачилися, і як вона хотіла б змінити своє життя.

Крім того, в студії ток-шоу Оля і її рідні зустрінуться з дівчатами, які 19 років були ізольовані від суспільства. Ліну і Інну Городіщенко утримував в ув’язненні рідний батько. Сестер звільнили тільки після того, як цією історією зацікавилися журналісти програми «Стосується кожного». Можливо, їх приклад надихне Олю і її близьких зважитися на серйозні зміни.

В таких історіях завжди виникають питання: куди дивляться оточуючі люди і де реакція соціальних служб? Де та межа, за якою закінчується особиста територія і право на приватне життя, і коли соціум просто зобов’язаний втрутитися, щоб врятувати людину?

Не пропустіть випуск «Стосується кожного» – «Загублений світ» – в п’ятницю, 23 лютого, о 18:00 на телеканалі «Інтер».