Майбутніх абітурієнтів нагородили подарунками та грошовими преміями з міського бюджету.

«Вони молоді, енергійні, амбіційні. Вони патріоти, які думають про свою Батьківщину, про свою громаду. Вони визначилися зі своїми професіями, і приємно було почути, що майже всі мають намір залишитися якщо не у Вінниці, то в Україні. Ці молоді хлопці та дівчата у майбутньому будуть тими, хто відбудовуватиме нашу Україну і розвиватиме Вінницю, — сказав Сергій Моргунов. — А поки ми всі націлені на одне — Перемогу, наші діти повинні мати всі умови, щоб навчатись і розвиватись. Щиро бажаю їм успіху та досягнення поставлених цілей».

У департаменті освіти ВМР повідомили, що найвищу кіль­кість балів з одного-трьох предметів НМТ цьогоріч показали 58 випускників. Результат, який не перевершив ніхто з усієї області — 600 балів з усіх трьох тестів, належить вінничанці Марії Онищук, яка навчалася у ліцеї №17.

Випускниця Вінницького фізико-математичного ліцею № 17 Марія Онищук склала всі три тести НМТ на 600 балів. Це найвищий результат в усій області.

«Найкращі результати з НМТ мають учні Вінницького технічного ліцею, Вінницького фізико-математичного ліцею №17 та Вінницького гуманітарного ліцею №1 iм. М.І. Пирогова. Одинадцятьом випускникам, які отримали найвищі результати з 2-х та 3-х предметів, передбачені премії з бюджету громади», — сказала Оксана Яценко, директорка департаменту освіти Він­ницької міської ради.

Вінницькі 200-бальники: яким вони бачать своє майбутнє?

Отже, цьогоріч за результатами Національного мультипредметного тесту, 200 балів з 2-х та 3-х навчальних предметів отримали:

l Онищук Марiя Олегівна;
l Задорожна Дарія Сергіївна;
l Копильцева Анастасія Ігорівна;
l Чащiн Дмитро Павлович;
l Штельмах Марія Валеріївна;
l Рибачук Софія Юріївна;
l Костюченко Владислава Максимівна;
l Гаврилюк Артем Віталійович;
l Стадник Мар’яна Ігорівна;
l Іванишин Олександр Олександрович;
l Мазуренко Дмитро Олександрович.

Цьогорічні випускники ліцеїв переконані в тому, що в майбутньому їхні знання допоможуть у післявоєнній відбудові України. На заході з відзначення вони обговорювали з міським головою свої плани на життя, а також мова йшла про актуальні на ринку праці професії.

«Вінницькі школярі — одні з найрозумніших в Україні. Майже всі вже студенти українських та закордонних вишів. Після перемоги вони допомо¬жуть відновити Україну», — Сергій Моргунов.

Випускниця Вінницького технічного ліцею Мар’яна Стадник розповіла, що підготовка до мультитесту була досить складною. Дівчина багато працювала та дослухалася до рекомендацій шкільних вчителів, аби успішно скласти тестування.

«Наші вчителі в ліцеї гарно викладають навчальний матеріал, і завдяки їм можна набагато швидше засвоювати знання. Загалом, своїм результатом я задоволена, адже вступила саме туди, куди й планувала, — до Навчально-наукового інституту міжнародних відносин», — розповіла дівчина.

Амбітні плани на життя в Україні має й випускниця 2023 року Марія Онищук. Своє майбутнє вирішила пов’язати з економікою. Вищу освіту у сфері бізнес-ана­літики вона здобуватиме у столиці України.

«Я складала математику, англійську та українську мови. В мене була досить якісна підготовка, і я була впевнена в собі. Знала, що отримаю той результат, на який заслуговую. Бізнес-аналітика дуже важлива як для відбудови України, так і для розвитку економіки», — зауважила дівчина.

Ще один випускник — Артем Гаврищук зумів на 200 балів здати математику та українську мову. Він вже вступив до Київської школи економіки. Хлопець переконаний, що для розвитку країни наші спеціалісти мають переймати досвід у західних спеціалістів.

«У цьому університеті слідують саме західним тенденціям. Відтак не потрібно їхати за кордон, а вчитися та працювати на місці», — додав Артем Гаврищук.