Ми вже повідомляли про те, що 12 пасажирів ОДНОГО легковика загинуло! Це був Жигуль, двійка. З них шестеро дітки! Спочатку повідомляли, що 6-12 років! Але виявилось, що там ще був дворічний Олександр Криворучко. Та 4-річний Максимко. Водій та одинадцять пасажирів. У вівторок ввечері це сталось на Вінниччині, біля Бродецького, що у Хмільницькому районі. На трасі Козятин – Біла Церква.

Лобове зіткнення з вантажівкою, лісовоз, який  віз ліс… слідчі кажуть – винні обоє водіїв

Бо набрати у авто стільки пасажирів – це злочин водія легковика!

Лікарі «швидкої» діляться, що від побаченого стигла кров. Як і поліцейські. Кажуть, що такого не бачили за всі роки служби.

Це була «проклята ніч»…

Спочатку дев’ять мертвих… на ранок вже 12-ть. Такі страшні похорони в День Незалежності!

Місцеві жителі та рятувальники діляться, що в тому авто дітки навіть в багажнику були… але це не так. У Жигулях, «двійці» багажника немає. Тому у старенький автомобіль Руслан доставив ще третій ряд стільців. Ось на них і розмістились 12 загиблих їхало дві сім‘ї братів Руслана та Дмитра і теща та товариш. Коли відсвяткували, везли тещу та товариша до сусіднього села. Шестеро дітей і шестеро дорослих!

Вже відомо, що загинула родина Криворучків із села Бродецьке. Воно входить до Глуховецької ТГ.

На сайті громади вже опублікували співчуття.


Від перерахованих жертв стигне кров. Були багатодітні сім’ї. І не стало в один день ДВАНАДЦЯТИ! З них 10 Криворучків з Бродецького. Два рідних брати Дмитро та Руслан, їхня сестра Валентина, неповнолітня. Дружини братів Юлія та Альона. Четверо дітей Дмитра та Юлії. Наймолодшому із загиблих дітей Максимові із цієї сім’ї було 4 роки. Наймолодший  серед усіх загиблих двохрічний Олександр,  син  Руслана та Альони. Ось що повідомляють в ТГ:

- З глибоким сумом повідомляємо про те, що у смертельній автотрощі, яка сталася  22 серпня 2023 року ввечері поблизу смт. Бродецьке, загинуло 12 людей.

Серед  загиблих - жителі смт.Бродецьке Криворучко Дмитро Леонідович, Криворучко Юлія Миколаївна, Криворучко Марина Дмитрівна, 2011 року народження, Криворучко Аліна Дмитрівна, 2013 року народження, Криворучко Каріна Дмитрівна, 2015 року народження, Криворучко Максим Дмитрович, 2019 року народження, Криворучко Руслан Леонідович, Криворучко Альона Валеріївна, Криворучко Олександр Русланович, 2021 року народження , Криворучко Валентина Леонідівна, 2011 року народження.

Згідно розпорядження селищного голови 23 серпня 2023 року у Глуховецькій територіальній громаді оголошено Днем жалоби. У цей день на знак скорботи за загиблими, будуть приспущені Державні прапори на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено проведення на території громади розважально-концертних заходів, звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування.

Висловлюємо щирі  співчуття рідним та близьким загиблих.

Найменшому Олександру в той день виповнилося два рочки. Родина їхала з дня народження

Досвідчені поліцейські кажуть, що не бачили нічого страшнішого за 20 років роботи, а староста Бродецького додав: «Все село в шоковому стані, вся громада, область та Україна. Загинули два брати зі своїми дружинами та дітьми, їхня сестра, теща та друг сім’ї».

ДТП, яка сталася на дорозі поблизу Бродецького забрала життя 12 людей. ВАЗ зіткнувся і вантажівкою, багатотонним лісовозом. У день аварії поліція спочатку повідомляла про дев'ятьох загиблих — водія легковика та вісьмох пасажирів. Наступного дня число загиблих збільшилося. Стало відомо — їх 12. В одну мить не стало 6 дорослих та 6 дітей, віком від 2 до 16 років.

Поліція Вінницької області продовжує встановлювати всі обставини автотрощі під Бродецьким. На місці події всю ніч працювали слідчі обласного главку, поліцейські відділення поліції №2 Хмільницького райвідділу, криміналісти та рятувальники.

Ось що повідомила Пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

- ДТП сталась 22 серпня, у вечірній час, на автодорозі «Кременець – Біла Церква – Ржищів» неподалік смт Бродецьке Хмільницького району Вінницької області.

За даними слідства, 42-річний чоловік, керуючи автопоїздом у складі автомобіля DAF з напівпричепом, рухаючись смугою руху у напрямку м. Біла Церква допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ.

Водій легковика та 11 його пасажирів, серед яких 6 дітей віком від 2 до 12 років, загинули на місці ДТП.

Водій вантажівки у порядку ст. 208 КПК України затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Наразі проведені першочергові слідчі дії, встановлюються обставини кримінального правопорушення, призначені всі необхідні експертизи для встановлення об’єктивних обставин аварії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області. Процесуальне керівництво – групою прокурорів Вінницької обласної прокуратури за фактом дорожньо-транспортної пригоди із тяжкими наслідками за ч. 3 ст. 286 КК України.

Заступник начальника Відділення поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції Дмитро Микитюк додає, що серед загиблих з Бродецького — 10 осіб, одна жінка з Немирова, один чоловік — з Клітинки. Відомо, що легковик їхав після святкування дня народження з Бродецького у Клітинку. 20 років працюю у правоохоронних органах, все бачив, але такого ще не було. Фуру піднімали краном, а легковика відтягували… Тіла всіх загиблих направили у морг міста Вінниці для проведення експертиз.

Староста Бродецького Ігор Ткачук розповів про родину загиблих, що це два брати і їхня неповнолітня сестра

В машині також були дружини братів, їхні діти, теща і друг сім'ї, якого везли в Клітинку. В одного брата — одна дитина. Це син водія, якому вчора виповнилось 2 роки. В другого — 4 дитини. Всі загинули.

— Родина рахувалась неблагополучною, багатодітна, — розповідає Ігор Ткачук. — Батьки цих загиблих братів і неповнолітньої сестри, які загинули вели не зовсім тверезий спосіб життя. Але ці хлопці працьовиті. Не маючи нічого в житті крім п'яних батьків, вони піднялися, купили собі будинки, по машині. Офіційно не працювали, але тримали господарство. Брати були висотниками, які вміли обрізати високі дерева, різали дрова. Село в шоковому стані, і вся громада, вся область і вся Україна. Безглуздий вчинок —  посадити 12 людей в машину.

На запитання, як вони могли поміститися в одну автівку, староста села додав, що доставили в машину третій ряд сидінь, такий собі диванчик з іншого авто і всі помістились. Перебувало багато малих дітей, які сиділи на руках.

— Був день народження, всі святкували, застілля. Хто пив, хто не пив — встановить експертиза.  Поховання відбудеться після всіх експертиз. Всю організацію похорон взяла на себе Глуховецька селищна рада.

Бо ж загинула вся родина!

Приєднуємось до співчуттів.

Тетяна Квасюк