Бершадь на колінах зустріла двох Героїв на щиті

У бою за Україну загинув житель с. Війтівка Валерій Шнек. 11 серпня під час виконання бойового завдання на Донеччині відбувся його останній бій.

Бершадська територіальна громада у глибокій скорботі. Невимовний біль, лють і скорбота… Вічна слава і світла пам’ять Герою!

Сльози не висихають у бершадчан. На фронті загинув 21-річний житель м. Бершадь, захисник та патріот Богдан Стрєльніков. 16 серпня під час штурму лісосмуги в районі н. п. Роботине Пологівського району Запорізької області ворог обірвав життя молодого воїна. Його втрата — це важкий удар для родини, друзів, близьких та всієї громади.

Командир десантників полетів у небо

14 серпня при виконанні бойового завдання героїчно загинув командир десантно-штурмового відділення, солдат Збройних сил України Павло Цвігун. 6 грудня 2022 року Павло був нагороджений нагрудним знаком «Честь і слава». 10 липня 2023-го отримав відзнаку Президента України «За оборону України».

А 14 серпня Павло героїчно загинув під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій в районі н. п. Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

У вічному строю

Сумна звістка надійшла з села Микулинці Якушинецької ТГ. 16 серпня, звільняючи рідну Україну від рашистських загарбників, у Запорізькій області, поблизу н.п. Роботине, героїчно загинув Богдан Куций. Герой з перших днів війни став на захист Батьківщини!

Загинув у 20 за Україну

16 серпня у бою загинув мужній воїн із с. Хороша Богдан Завадинський.

Солдат, номер обслуги гранатометного відділення роти вогневої підтримки однієї з військових частин, віддав життя за Україну поблизу н. п. Невельське Покровського р-ну Донецької обл.

У липні Богдану виповнилось лише 20…Турботливий син, люблячий брат, надійний друг, справжній патріот України, вірний син нашої громади. В його житті було безліч планів, мрій.., але жорстока війна забрала це життя…

Рік тіло Героя повертали додому

Олександр Ковальчук загинув 30 серпня 2022 року поблизу н. п. Безіменне Херсонської області. Майже рік Олександр вважався безвісти зниклим. Майже рік мама розшукувала свого сина. І тільки нещодавно отримала підтвердження генетичної експертизи, що він був похований як невідомий солдат на кладовищі у м.Дніпрі.

Живим коридором труну з прапором 19 серпня зустріли у с.Борисівка, де було відправлено чин похорону.

Велика Тульчинська громада вклоняється воїнам

Смертю хоробрих загинув патріот та захисник Юрій Скоробогач із с.Нестерварка.

Солдат Скоробогач був номером обслуги 3 механізованого відділення бойової машини механізованої роти однієї з військових частин.

15 серпня, виконуючи бойові завдання в районі с. Берхівка Донецької області, захисник загинув.

Пекучим болем чергова трагічна звістка увірвалась у Вапнярську громаду. Російський агресор забрав життя Сергія Падневича із с.Антопіль.

Молодший сержант був номером обслуги відділення розвідувального взводу стрілецького батальйону. 17 серпня поблизу н. п. Первомайське Донецької області відбувся його останній бій.

Шпиків проводжає у засвіти своїх синів

Своє життя за незалежність віддав Сергій Покиньчереда. На війні чоловік був водієм мотопіхотного відділення мотопіхотної роти.

19 серпня під час артилерійського обстрілу біля с. Богданівка Донецької області життєва зірка нашого Героя-захисника навіки згасла.

На вівтар за волю поклав своє життя Сергій Петуховський

Захисник щодня разом з побратимами 35-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського наближав Перемогу. Свого сина Сергій виховав теж патріотом, який, як і батько, став на захист української держави.

Загинув мужній воїн-оборонець 9 серпня біля н. п. Урожайне на Донеччині. Сергію Петуховському назавжди 53… Жмеринка у жалобі.

Вінничани у скорботі

16 серпня в ході бойових дій під Роботином загинув справ­жній чоловік, мужній воїн, щирий та порядний Олег Лисак.

21 серпня родина, друзі і побратими у Свято-Преображенському кафедральному соборі прощалися із Героєм. Олег був бійцем 3-го штурмового оперативного батальйону Національної гвардії України. Останній бій прийняв під селом Роботине Запорізької області.

На момент загибелі йому було 48 років.

Навіть після поранення ішов у бій

Віктор Гульчак зі Стрижавки на третій день повномасштабного вторгнення росії пішов добровольцем до Національної гвардії України. Був старшим сапером у відділенні інженерних загороджень інженерно-саперної роти групи сил підтримки однієї з військових частин. У 2022-му під Бахмутом отримав два осколкові поранення в стегно.

Після тривалого лікування поїхав на навчання до міста Золочева Львівської області підвищувати кваліфікацію на старшого сапера. Побратими на нього казали Тіктокер, бо полюбляв знімати відео для соціальних мереж. Віктор був веселий, мав добру вдачу, відчуття справедливості. Був своїм у дружних товариствах і любив життя…

12 серпня під час виконання бойового завдання в районі н. п. Роботине Запорізької області в результаті проведення штурмових дій позиції противника, стрілецького бою та мінометного обстрілу з напрямку Вербового Запорізької області отримав важке поранення.

Був доправлений до Запорізької міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Після операцій Віктор перебував у комі, боровся за життя дві доби, але 14 серпня його серце зупинилося. Герою було 36.

Удома на Віктора чекали дружина, син Максим, 3-річна донечка Вікторія та сестра Оксана. Щиро співчуваємо рідним і розділяємо їхній біль від втрати.

Його війна тривала 8 років

У Кисляку Карбівського старостинського округу Гайсинської громади поховали воїна Юрія Березняка. Юрій народився на Луганщині. Але середню освіту уже здобував на Вінниччині.

Земляки згадують, що Юрій був добрим за натурою і дуже працьовитим. В селі не одна родина зверталися до нього по допомогу, і він нікому не відмовив і завжди приходив на допомогу.

У 2015-2016 р.р. Юрій Березняк брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Отримавши складні захворювання, довго лікувався.

У серпні 2022 р. був знову мобілізований до лав ЗСУ, службу проходив солдатом- стрі­льцем у складі 59 ОМбр імені Якова Гандзюка.

7 березня отримав мінно-вибухову травму під час виконання бойового розпорядження поблизу н. п. Невельське Донецької області.

Майже пів року захисник боровся за життя, але 17 серпня його серце зупинилося в хірургічному відділенні Гайсинської ЦРЛ, і тепер йому назавжди 48…

19 серпня в Самгородоцькій громаді провели в останню путь патріота та Героя – Миколу Яремчука, родом із с. Йосипівка. Працював на Юзефо-Миколаївському цукрокомбінаті – електриком.

Старший сержант загинув 7 серпня під час артилерійського обстрілу в районі н. п. Мала Токмачка Запорізької області.