– Висунуто обвинувачення водію вантажного автомобіля, за участі якого сталася смертельна ДТП.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 43-річного жителя Волині, який обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).

Досудовим розслідуванням установлено, що 06.12.2022 близько 21 години водій, керуючи вантажним автомобілем, рухаючись автодорогою поблизу с. Тишківка Гайсинського району Вінницької області виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автобусом, який рухався у напрямку Умані Черкаської області.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули 55-річний водій автобуса та 23-річний військовослужбовець – пасажир автобуса.

Наразі обвинувальний акт  скеровано до суду.

За ці дії санкцією статті передбачено покарання до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років, – про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.