25 серпня на черговій 43-ій сесії Вінницької обласної ради депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2023 року та запропонували обласній військовій адміністрації розглянути можливість збільшити фінансування та підтримку ЗСУ.

За інформацією щодо виконання бюджету за перше півріччя, директор департаменту фінансів обласної військової адміністрації Микола Копачевський повідомив, що за підсумками першого півріччя бюджет має приріст.

В свою чергу, голова постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович повідомила, що на засіданні постійної комісії, яке відбулось 3 серпня 2023 року, депутати заслухали звіт про виконання Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2021-2025 роки за І півріччя 2023 року.

«Обсяг програмних заходів на 2023 рік затверджено в сумі 25,9 млн грн, профінансовано за півріччя – 21,6 млн грн, або 83%, з яких на заходи з оборони спрямовано 15,1 млн грн та на правоохоронну діяльність – 6,5 млн грн, – сказала Галина Якубович. – Відтак, за результатами розгляду звіту, комісією було одноголосно рекомендовано переглянути заходи Комплексної оборонно-правоохоронної програми, визначити пріоритетні напрямки з підвищення обороноздатності та територіальної оборони області та включити їх до заходів програми, а також підкріпити відповідним фінансовим ресурсом.

Заслухавши сьогодні інформацію про виконання обласного бюджету за перше півріччя, з метою посилення обороноздатності військових частин, пропоную депутатському корпусу підтримати та рекомендувати обласній військовій адміністрації першочергово внести зміни до чинної комплексної оборонної програми Вінницької області на 2021-2025 роки, передбачивши заходи на придбання для військових частин обладнання, зокрема: квадрокоптерів, тепловізорів, приладів нічного бачення, антидронових рушниць, зарядних станцій, спецтранспорту, технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни тощо.  Це все те, що необхідне для підвищення нашої оборони і безпеки наших оборонців. Слава Україні та Збройним Силам України», – зазначила Галина Якубович.

Заслухавши пропозицію, озвучену Галиною Якубович, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий запропонував надати протокольне доручення обласній військовій адміністрації внести зміни до обласного бюджету та передбачити бюджетні призначення на реалізацію заходів програми за рахунок перевиконання дохідної частини обласного бюджету, а також за рахунок перерозподілу видатків із неактуальних в умовах війни обласних програм. Після обговорення, рішення підтримала більшість депутатів, присутніх на сесії.