Позов подали після численних звернень вінничан, щодо порушення доступу до паркомісць для осіб з інвалідністю. Після нашої публікації містяни просили відстояти законну доступність. Бо не може одна родина відомих у місті перевізників, які мають пульт керування від шлагбауму, на власний розсуд відкривати чи закривати його.

Голова ГО “Автомайдан Вінниччина” Таїса Гайда вимагала дотримання закону органів місцевого самоврядування, щодо цього шлагбауму: “Я задовбалась весь час щось зрізати чи зносити. Я хочу, щоб під час війни хоч щось у цій країні почало змінюватись. Ну не може один навіть дуже близький до міськради перевізник заблокувати усім маломобільним групам доступ до панорами Замкової гори”.

Позовна заява вже зареєстрована. Сподіваємося, що неупередженний суд поставить інтереси вінничан вище за інтереси родини перевізника та змусить ВМР виконати законні норми, щодо маломобільних груп населення на Замковій горі.

Будемо вдячні, за поширення та підтримку ЗМІ, бо лише розголосом можемо вплинути на цю ситуацію.

ГО «Автомайдан Вінниччина».

У зверненні не вказується прізвище особи, яка встановила ті шлагбауми, але наші джерела повідомляють, що мова йде про перевізника Готу.

Таке розслідування опублікував і сайт «Депитати:

Вінницький перевізник Гота закриває Замкову Гору – міськрада підтримує маршрутника

У Вінниці всупереч законам України та здоровому глузду встановили шлагбаум, який перекрив місця стоянки осіб з інвалідністю і відібрав в громади чималий шмат дороги, що будувалась коштом місцевого бюджету. Всі ці дії були проведені в інтересах однієї особи (точніше, членів сім’ї, оскільки пульти управління тільки в них) – власника маршрутів “маршруток” Готи.

Підготував Андрій Власенко