Перед поєдинком традиційно прозвучав гімн України, який цього разу виконала Alena Omargalieva, а її виступ презентував легендарний американський ринг-анонсер Майкл Баффер.

Гімн у виконанні Альони наживо почули понад 42 тисячі фанатів боксу на стадіоні, а мільйони глядачів у понад 190 країнах світу побачили цей виступ на телеекранах.

Сьогодні ми всі, українські артисти, виходимо на сцену, як на ринг — за перемогою, щоб нас чули. Іноді, як цього вечора, на справжній ринг, щоб наша пісня звучала по всьому світу”, – зазначила Альона

“Цей вечір для мене справді визначний. Співати Гімн України сьогодні, на міжнародній арені для мільйонів телеглядачів зі всього світу — надзвичайно хвилююче. Відкривати бій українського чемпіона, легендарного боксера Усика — велика відповідальність. Емоції переповнювали, та серце билося шалено”, – зізналася артистка в своєму Instagram.

Нагадаємо, нещодавно гімн України виконували Джамала перед благодійним футбольним матчем українських команд у Лондоні та Оля Полякова – на початку футбольного поєдинку між “Тоттенхемом” та “Шахтарем”.

Олександр Усик вдруге відстояв звання об’єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі. Першим нокаутом у гевівейті українець здолав британця Даніеля Дюбуа.

36-річний Усик володіє титулами в гевівейті з 2021 року, коли вперше переміг Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів. Відтоді українець здолав британця у реванші й зберіг пояси WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring.

Дюбуа ж підходив до бою в статусі “регулярного” чемпіона WBA. Після єдиної поразки в кар’єрі — нокаутом від Джозефа Джойса у 2020-му — 25-річний англієць мав серію з чотирьох поспіль перемог, загалом у нього було 19 перемог в 20-ти боях.

На кону в польському Вроцлаві стояли всі п’ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі.

Як пройшов бій

Вже у стартовому раунді Дюбуа пропустив від Усика джеб з правиці, що став головним гайлайтом перших трьох хвилин поєдинку.

Інший джеб від Усика “знайшов” суперника в другому раунді. Українець пропустив удар у стегно, про який просигналізував рефері.

Ініціатива в дощовому Вроцлаві зберігалася за Олександром, який реалізовував свою перевагу над суперником у швидкості.

Поєдинок було призупинено у п’ятому раунді через зафіксований суддею удар Дюбуа українцеві нижче поясу. Після кількох хвилин на відновлення Усика, суддя поновив бій. Усик ще до кінця раунду виконав один з найпотужніших ударів вечора з лівої.

На екваторі поєдинку Дюбуа продовжував відпрацьовувати по корпусу суперникові. Натомість сьомий раунд завершувався серією ударів від Усика — на короткий час той притиснув британця до канатів.

На останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від українця претендент став на коліно та зміг підвестився, після чого суперників розвів гонг.

Крапку в поєдинку поставив нокдаун Дюбуа в дев’ятому раунді після потужного удару українця з правої. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця!

“Присвячую поєдинок моїй Україні та ЗСУ”. Перші слова Олександра Усика після перемоги над Даніелем Дюбуа.

Команда Дюбуа оскаржить результат бою проти Усика через контраверсійний “удар нижче поясу”

Андрій Власенко