Зверніть увагу – окупанти самі спалюють масово своїх у крематоріях, а звинувачують нас.

Брехня: командири 123-ї бригади ТрО збирають у солдатів згоду на кремацію у разі загибелі та пояснюють це великими втратами особового складу бригади та обмеженою логістикою до тилових районів. Новину про це розповсюдили росЗМІ та користувачі соцмереж.

Правда: на офіційній сторінці 123-ї бригади у Facebook українські захисники цей «наказ» назвали (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02k2f4KqdCXrUKHjAYcvrhDaEVrvYC7Ni5qccVurYpmayT6vKDT8n9FsvV1XcdXHNvl&id=100078723046313) черговою російською ІПСО.

Перевірка показала, що зображення печатки на фотографії відрізняється за ступенем стиснення від решти тексту і, швидше за все, додане у графічному редакторі, зазначають розслідувачі StopFake.

Також на печатці вказано неправильний номер ЄДРПОУ військової частини, візуально дизайн печатки на фальшивці відрізняється від справжньої, підпис командира частини полковника Романа Токаренка має інакший вигляд.

Цей наказ – ІПСО держави-окупанта, спрямована на деморалізацію особового складу бригади та українського суспільства. Жодних таких наказів командування військової частини А 7052 ніколи не віддавало, – заявили у підрозділі.