В даний час правоохоронці розслідують усі деталі трагічного зіткнення літаків L-39 в Житомирській області, в результаті якого загинули українські пілоти.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв’ю Radio NV:

“Встановлено факт зіткнення двох літаків L-39 під час виконання бойового завдання. Один літак пілотував один пілот – майор Мінка, інший – майор [Проказін] разом з Джусом, відомим українським пілотом. Під час бойового завдання, яке було визначено керівним складом частини, ці два літаки  зіштовхнулися”, – сказав він.

За словами Ігната, Повітряні сили сприяють слідчим органам у розслідуванні. Він думає, що бортові самописці повинні були вилучити з місця події в першу чергу. “Саме там є вся доступна інформація про той нетривалий політ, який відбувався до зіткнення”, – сказав речник Повітряних сил.

“На жаль, небо не прощає жодних помилок. Що саме сталося, треба розбиратися. Чи то це була помилка, чи то це були інші фактори. Є різні фактори, які можуть призвести до таких наслідків”, – додав він.

Як відомо, 26 серпня в небі над Житомирською областю зіткнулися два літаки L-39. Троє українських пілотів  загинули. Всі вони були досвідченими пілотами. Майор В’ячеслав Мінка мав понад 200 годин нальоту ще до повномасштабної війни, майор Сергій Проказін присвятив авіації 24 роки життя, а капітан Андрій Пильщиков з позивним “JUICE” був відомий виконанням надважких бойових завдань.