Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава повинна повернути контроль над деякими стратегічними енергооб’єктами.

Відповідаючи під час інрев”ю на запитання про те, чи повертатиме Україна собі підприємства, які колись за безцінь дісталися олігархам, голова держави зазначив, що там, де це дозволяє закон, повертати треба. Водночас там, де наразі неможливо – лише питання часу.

Зеленський додав, що це дуже важливо в умовах, коли Україні треба забезпечити надійність енергетики взимку.

Якщо люди в окопах, а їхні діти, жінки, опиняються в ситуації, коли світла немає, води немає, життя немає, по суті, то що робити? Адже війсьвовий повинен думати про свою роботу, і не ділити свій мозок на все. Сім’я дуже важлива, але треба сконцентруватися І якщо це можна – сконцентруватися на перемозі, на полі бою. І це дуже важливо. А про родину бійця має подбати жержава. Вона має бути гарантом її комфортного життя. І якщо задля цього потрібно повертати стратегічні енергооб”єкти, то так і буде.

Президент додав, що є підприємства, на які “ми не можемо зайти і гарантувати їхню безпеку”.

“Деякі енергетичні об’єкти мають повернутися під контроль держави, щоб не було тих чи інших ризиків… Це ніяка не революція. І це абсолютно вимога воєнного часу. Я не кажу навіть про те, що за законом можемо”, – заявив він.