Уряд Південної Кореї визначився з компанією – виконавцем проєкту “Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна”, який буде реалізовано у рамках програми K-City Network.

Про це повідомляє Business Korea.

Для реалізації проєкту обрана корейська компанія K-water – урядова агенція з розвитку водних ресурсів у Південній Кореї.

Проєкт стартує у вересні та має завершитися до квітня 2024 року.

K-water обрана виконавцем проєкту “Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна”, що входить до проєктів K-City Network та реалізується під наглядом Міністерства земельних ресурсів, інфраструктури та транспорту і Корейської корпорації закордонної інфраструктури та розвитку міст. Ініціатива є одним з декількох проєктів 2023 року програми K-City Network”, – йдеться в повідомленні.

У рамках проєкту передбачається використати особливості Умані, як міста, що орієнтовано на туризм, для створення плану ефективного розвитку ділового міста.

Проєкт передбачає аналіз умов розвитку, необхідних для перетворення українського міста в “смартсіті”, розробку генерального плану “розумного міста”, забезпечення фінансування та запрошення міських чиновників на навчання.