Один із лікарів, співробітник центру організував злочинне угруповання із 10 співробітників та лікарів. Вони фальшували інвалідність за 3000-10000 у.о. І це лише ті, що не встигли «злиняти» за кордон!

Ми вже повідомляли про те, що за наказом президента перевіряються всі ВЛК по всіх областях України. До цього перевірялись всі військкомати. Минулого тижня відбулися  обшуки у низці військово-лікарських комісій Вінницької, Черкаської та Київської областей. Слідчі дії проходять у межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які займають керівні посади, та членів ВЛК.

Загалом встановлено 388 осіб, відносно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучається медична документація, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо.


У ДБР зазначили, що перевірки відбуваються на виконання рішення РНБО. Порушені кримінальні провадження, у тому числі за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою особою повноважень).

А тепер тримайтесь за стільці. Бо вже більше 200 ухилянтів виявлено у Вінниці! Кожен платив від 3000 до 10000 у.о.

Понад 10 співробітників військової медкомісії та лікарів, які наживалися на ухилянтах, СБУ викрила у Вінниці.

Затримано організатора оборудки – одного із лікарів, співробітників центру місцевого лікувально-діагностичного центру, який залучив до незаконної діяльності більше ніж 10 осіб. Насамперед чиновників обласної військово-лікарської комісії.

Вартість «бути непридатним» він оцінював від 3 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від «складності» діагнозу і терміновості його «встановлення».

Співробітники СБУ встановили понад 200 епізодів вчинення злочину з боку організатора схеми та його спільників. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Але порахуйте, як вони нажились лише на виявлених фактах. Вистачить відкупитись в судах? Бо ж усі знають, які вони у нас чесні, коли стосується посадовців міста.

У повідомленні не вказується, який саме діагностичний центр фігурує у кримінальній справі. Але наші джерела повідомили, що мова йде про Комунальний діагностичний центр м. Він­ниці, що на Київській.

Ось тобі і сучасні умови та доступність послуг! Виявлені факти вражають і в інших областях.

– Не воювала жодного дня, а отримала «бойових» 680 000 грн: через грошову аферу затримано військкома на Харківщині, — Офіс Генпрокурора.

Він у березні 2022 року «мобілізував» жінку-підприємицю, яка впродовж 15 місяців отримувала премії. Аферистам загрожує до 8 років в’язниці.

Афери із ухилянтами виявлені і у Хмельницькій області.

Андрій Власенко