Розмір житла перевищує 100 кв. метрів.

Як повідомляє прес-служба ДБР, розмір житла перевищує 100 м кв., а його вартість у момент придбання у 2022 році становила 1,86 млн грн. Суд визнав квартиру необґрунтованим активом, який підлягає конфіскації.

“ДБР передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформацію щодо необґрунтованості активів посадовиці. Працівники ДБР та прокурори зібрали достатньо доказів для звернення до суду щодо їх конфіскації. Зокрема, недоброчесність посадовиці підтвердив й моніторинг способу її життя, який здійснило Національне агентство з питань запобігання корупції”, – додали у відомстві.

Зазначається, що жінка вказала квартиру у декларації як подарунок від матері. Однак, аналіз майнового стану та доходів сім’ї чиновниці показав, що вона не мала фінансової можливості придбати цю квартиру. Робота щодо пошуку необґрунтованих активів чиновників та правоохоронців триває.

Відомо також, що в ході антикорупційних заходів. під варту взято директора КО “Київмедспецтранс”, який підозрюється в організації схеми розкрадання 12,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю запчастин для карет швидкої медичної допомоги.