Алла Боровська:

Вся стрічка у інформації щодо історії у Дніпрі… Передивилась відео нагрудних камер… Почитала коментарі… Важко судити такі випадки, але: закон має бути законом для усіх! Саме тому, що у нас існує підміна цінностей і навіть діти вважають, що у кого гроші і влада, зв’язки, тому все дозволено, тому і відбуваються такі випадки. Рано чи пізно енергетика, в якій живуть люди призводить до такого  фіналу. Часто гіркого. Коли з дитинства будуть прививатись мораль і цінність добра, справедливості, дотримання законів, коли батьки своїм прикладом показуватимуть, що добропорядність- це норма поведінки, а не вчити, що дитина ще з садочка пуп землі, бо  якимось щастям раптом вибились з грязі у князі… Коли духовність буде в сім’ї, як опора в житті, от тоді ні батьки, ні діти не будуть хамами, бидлом і  рішалами… А тим більш не будуть закон порушувати і будуть поважати людей, які забезпечують правопорядок в країні. Єдиний плюс, що більшість коментарів у підтримку поліцейських, а значить дозріли до того, що хочемо, щоб закони мали свою силу! Звісно, є слідство, суд і т. д. Але люди вже свій вибір зробили на користь виконання правил і закону!

Василь Карнатович:

На фоні останніх подій в Дніпрі,про інцидент з поліцією,хочу сказати поліцейским: ДЯКУЮ ЗА СЛУЖБУ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Руслан Сушко:

– Події в Дніпрі – класика жанру! Це задачка для студентів-трійочників другого курсу юридичного університету, курс кримінального права. Застосування вогнепальної зброї на ураження після того, як будь-яка загроза минула – це однозначно умисне вбивство. В даному випадку три кулі в спину без попередження є явним свідченням, що ніякої загрози нікому від жертви вже не було. Три постріли в область життєво важливих органів є підтвердженням наявності в діях поліціянта прямого умислу саме позбавити жертву життя, а не зупинити його дії. Розбите обличчя поліціянтки не тягне тяжких наслідкив, а відтак не є підставою для розстрілу людини в спину.

Отже, діяння стрілка-поліціянта необхідно кваліфікувати, як чисте вбивство, за ст. 115 КК України.

Вплив негативних емоцій на прийняття рішення вбити людину не може бути врахований як обставина, що пом’якшує кримінальну відповідальність, і є лише підтвердженням профнепридатності поліціянта.

Більше того.

Не зважаючи на брутальну поведінку цивільних учасників події, на мою думку, саме недолугі поліціянти своїми непрофесійними діями спровокували конфлікт, наслідком якого стало неправомірне застосування вогнепальної зброї. Адже на вимогу водія поліціянти були зобов’язані пред’явити докази вчинення ним адміністративного правопорушення, чого зроблено не було.

Більше того.

Поліціянти проявили повну безграмотність і відсутність належних знань щодо дій в екстремальних ситуаціях, що в результаті призвело до загибелі людини.

Питання: хто таких невігласів випускає на вулицю зі зброєю в руках? Питання риторичне…

Але ж, недолуга квазіреформа призвела до заміни правоохоронців на безмозглих ковбоїв.

Новий сленг: “Ми ваша поліція: якщо не задавимо, то застрелимо”!

Нажаль, наслідки створення незрозумілого органу під гучною назвою “Національна поліція” з часом будуть ще гіршими.

А стрілок має понести суворе невідворотнє покарання.

Юрій Хорт:

– Апологетів поліцейської держави з часом менти будуть відстрілювати в спину на першому ж громадському протесті з тією ж мотивацією

Олександр Мусель:

Стаття 27 Конституції України.

Кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини.

Це все, що потрібно знати в цій ситуації. Держава не позбавляє життя навіть серійних убивць та ґвалтівників. Навіть полонені орки у нас живуть краще од більшості пенсіонерів. То яке право мав поліцейський відібрати у людини життя?

Наталя Пульникова:

– Ще я своїх 5 копійок стосовно поліції.

Не бачу сенсу аналізувати права та обов’язки як поліцейських, так водіїв, бо то для людини розумної і так зрозуміло.

Але! При всіх “за” і “проти”:

Раптом хто забув, у нас війна!

Конкретно зараз вимога поліції зупинитися, пред’явити документи і показати вміст багажника має виконуватися негайно і кожним без вийнятку!

І так, навіть якщо нічого не порушив, бо, наприклад, ті, хто мають намір вчинити злочин, будуть їхати чемно.

А ви теж помітили тотальну дискредитацію будь-яких дій поліції крайнім часом?

Особливо різними грамотними особинами, які спекулюють різними цитатами з різних законів, закриваючи рота поліцейським при спробі останніми перевірити документи та авто. І гордо виставляючи все в Інтернет. І натовпи лайкарів.

Я чесно за те, щоб таких грамотних водіїв затримували. І не штраф, а виправні роботи. Нехай би вулиці підмітали, було б більше користі.

І не треба писати про “поганих поліцейських”, то окрема категорія і їх треба робити відомими.

Але такі історії швидко затихають у ФБ.

Як і ті, де різні вилупки, наприклад, вбивають на швидкості нацгвардійця. Чи такі історії, де поліцію вбивають, чи б’ють, чи просто принижують.

Хочете справедливості? Хейтіть таких їздових? Чого все затихло?

Так отож, уже не цікаво/а що я можу/проти системи не попреш/от повернуться хлопці з війни і лад наведуть…. і т.п.

Як бачите, думки кардинально різні. А як думаєте Ви?

Тетяна Квасюк