До експозиції увійшли майже 70 робіт у техніці олійного живопису та сухої пастелі, написані художницею протягом останніх 20 років. Про це, власне, і заявлено у назві експозиції: “Плин часу”. Це уже четверта персональна виставка мисткині.

Серед виставлених робіт цікаві портрети, натюрморти, філософські, символічні та анімалістичні картини.

Творчий світ майстрині сповнений щирістю,  поетичністю та оригінальністю. Картини наче доповнюють одна одну, вражаючи особливою колористикою та стилем письма.

Колеги відзначають, що Альона Лесніченко працює в реалістичній, а, подекуди, й гіперсюрреалістичній манері.

Художниця черпає натхнення для своєї творчості з повсягденної реальності. В її світі матеріальні речі завжди несуть в собі відбиток сакрального значення.

Професійна освіта, постійна практика й, відповідно, великий досвід надають художниці можливість із легкістю та майстерністю працювати у всіх жанрах живопису й графіки. Але перевагу вона все ж надає портрету і натюрморту.

В портреті проявляється глибока зацікавленість й замилованість художниці красою й багатогранністю людської натури з зануренням у її складний внутрішній світ.

Жанр натюрморту дає можливість художниці розкривати свою майстерність через досконалу деталізацію предметів й надання їм абсолютної матеріалістичності. Закоханість мисткині в українську автентичну культуру й національні сенси ще з початку становлення її творчості залишила свій слід на багатьох її творах.

На персональній виставці «Плин часу» більш ранні твори наче розказують історію старовинних речей та їх господарів, а нові знаходять їм належне місце в сучасному світі. За цей час рівень майстерності художниці зріс, стиль дещо трансформувався, незмінною лишилась лише її закоханість в Україну та її культурний спадок.

Війна привнесла в творчість Альони Лесніченко додаткові сенси й дала поштовх для народження нових драматичних творів.

«Плин часу» – підсумок, трансформація й переосмислення Всесвіту художниці за 20 років творчих пошуків.

На виставці представлені роботи з приватних колекцій. Твори художниці зберігаються у музеях Вінниці та у приватних колекціях Украни, Ізраїлю, Австрії, США, Німеччини та Польщі.

Мисткиня закінчила Вінницьку дитячу художню школу. Продовжила навчання на художньо-графічному факультеті Одеського педуніверситету. В 2008 році стала членом Національної спілки художників України. Учасниця багатьох обласних, регіональних та всеукраїнських виставок.

Сергій Бойчук