Вінницький рибоохоронний патруль повідомляє, що у селі Попова Гребля Чечельницької громади на Вінниччині, виявлено двох осіб, які здійснювали незаконний вилов раків. Завдані рибному господарству збитки внаслідок цього події оцінюються на суму 1 919 232 гривень.

Двоє рибалок, ігноруючи заборону щодо вилову ракоподібних, виловлювали раків за допомогою методу, відомого як “волочок”. Загалом вони вдалося зловити 576 раків.

Порушникам були складені адміністративні протоколи за порушення частини 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Хоча з 15 серпня по 30 вересня на території Вінницької області діє заборона на вилов річкових раків, порушників це не зупинило. А введена заборона спрямована на збереження та охорони популяції цього виду водних біоресурсів під час їх другої линьки.

Порушення заборони на вилов раків під час зазначеного періоду може призвести до адміністративної або навіть кримінальної відповідальності, а також до зобов’язання відшкодування завданих збитків рибному господарству. Величина компенсації за кожного незаконно виловленого рака складає 3 332 гривні. Дійсно, “золоті раки”.