Військовослужбовці 7 бригади тактичної авіації імені Петра Франка не лише успішно виконують бойові завдання, а й здобувають спортивне золото.

І хоча військові частини не раз виборювали призові місця на всеукраїнських змаганнях, перемога на чемпіонаті європейського рівня – вперше!

Отже, старший лейтенант 7 бригади тактичної авіації імені П.Франка Віталій Ключник в складі збірної України взяв участь у чемпіонаті Європи з військово-спортивного багатоборства.

Ми поспілкувалися з начальником фізичної підготовки і спорту 7 бригади Петром Мироновичем Олійником і дізналися більше.

Він розповів, що Віталій Ключник закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил, ще будучи курсантом, займався багатоборством, став кандидатом у майстри спорту, призером чемпіонату України.

А під час служби у 7 бригаді тактичної авіації імені П.Франка попри всі труднощі, викликані війною, своє захоплення не залишив, продовжив тренуватися і став членом збірної України та переміг на чемпіонаті Європи.

– Неабияк підштовхнув Віталія взяти участь у чемпіонаті наш командир Євген Булацик. Ви ж знаєте, головне тут повірити у свої сили, і підтримка навіть таким чемпіонам як Віталій, дуже потрібна! – розповів Петро Миронович.


Загалом рівень фізичної підготовки військовослужбовців бригади начальник фізичної підготовки і спорту називає добрим, бо хоч війна і стала неабиякою перепоною і у цьому напрямку, хлопці підтримують свою фізичну готовність.

Відтак, додамо, що міжнародні змагання MSAC Open Europe Championship 2023 відбулися у Польському місті Дзержонюв, вони тривали з 24 до 27 серпня 2023 року. Бойове двоборство складається з двох дисциплін: всестильовий бій та стрільба з пневматичної зброї.

Віталій здобув дві золоті нагороди з всестильового бою, змагаючись у запеклих поєдинках - у версіях Б-3 (повний контакт) та Б-2 (дозований контакт).

Дисципліна Б3 - вагова категорія Віталія (70-75кг) - фул контакт, але мужній військовослужбовець вирішив «перестрибнути самого тебе» і пішов змагатися ще й у категорію вище Б2 (75-80 кг) - лайт контакт. В результаті 28-річний старокостянтинівець взяв перше місце в обох категоріях!

В загальному заліку збірна команда України посіла перше командне місце, друге стала команда Польщі, трете - команда Німеччини.

Це наші орли, столице Неба, Віннице тебе прославили та Україну!

Про це повідомляє Старком сіті