Журнал Forbes Ukraine вчетверте презентує список «30 до 30: творці майбутнього». До переліку потрапили молоді українці, які вразили країну та світ до 30 років. Серед них Герой України з Козятина Дмитро Фінашин.

Про це повідомляє Forbes Ukraine.

“У проєкту проста базова ідея: знайти неймовірних молодих людей і їхнім прикладом надихнути інших. Здається, треба змінювати філософію: українська молодь надзвичайно вмотивована, у лонг‐листі списку було понад 600 людей, історії більшості надихають. Із допомогою компетентного журі відібрано тридцятку. Список майже наполовину складається з надважливих людей нашого часу – військових і волонтерів”, – йдеться в описі.

Серед тих, хто потрапив до цьогорічного списку, зокрема, один із наймолодших комбригів Олександр Сак, командир розвідувального батальйону Ігор Дикун, лікарка Ніна Колосінська, яка рятувала поранених у Маріуполі та в російському полоні, народний депутат, котрий пішов служити матросом, Роман Лозинський. Є у ньому й репер Skofka (Володимир Самолюк), комік Антон Тимошенко та блогер Віталій Гордієнко («Загін Кіноманів»).

Серед молодих творців майбутнього й нацгвардієць з Вінниччини Дмитро Фінашин. Військовий має звання Герой України.


Звання Героя України за проявлену мужність нацгвардійцю присвоїли Дмитрові Фінашину. У травні 2022 року під Соледаром у Донецькій області його підрозділ потрапив у засідку. Але під час бою група знищила кілька одиниць техніки та піхоту противника і зуміла витіснити ворога з важливої висоти.

Дмитра важко поранили, його вважали загиблим. Але він кілька діб повз до українських позицій. Каже, що досі не розуміє, як вижив. Далі були шпиталь, операції та ампутація руки.

«Дмитро ще у шпиталі сприймав те, що сталося, без жалю, наполегливо проходив реабілітацію і, що не менш важливо, дуже підтримував інших бійців із травмами та пораненнями», – каже командувач Нацгвардії Олександр Півненко.

Зараз Фінашин повернувся до НГУ, займається аналізом даних БпЛА. Також вступив до магістратури Академії Національної гвардії.

Ми живемо в час Героїв і поряд з Героями!

Для довідки:

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» старшому сержанту Дмитру Руслановичу Фінашину за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Дмитро Фінашин родом із Козятина. Під час війни отримав позивний «Фін». В перший день повномасштабної війни перебував на Луганщині.

Під час розвідувального рейду 23 травня отримав важке поранення, з яким самостійно добирався до позицій українських захисників. Військовий кілька діб протримався в полі без їжі та води, а пізніше переніс чотири операції.

Дмитро Фінашин особистим прикладом показав, яка сильна жага до життя та до перемоги в наших захисників.

«Фін» – приклад мужності і незламності.

Слава Україні!

Андрій Власенко