На початку лютого стартувало відоме шоу “Голос країни”, продюсером якого став випускник Школи молодого журналіста «33-го» Володимир Завадюк.

Цьогоріч у шоу взяли участь чимало наших земляків, а трьом пощастило навіть прорватись далі — на батли.  Тож знайомимо вас, читачі, із вокалістами, які підкорили серця вимогливих суддів.

Вікторія вразила кавером у стилі фламенко на пісню про грішну любов

25-річна вінничанка Вікторія Ільчишина — мама двох дітей. Вона закінчила  магістратуру Київського інституту музики імені Глієра, захоплюється фотографією та радує шанувальників своїми піснями. Нещодавно вона написала гімн конкурсу “Міні-міс Вінниця”. Нині ж стала учасницею “Голосу країни”. Вікторія виступила із піснею Наталі Бучинської «Грішна любов» і розвернула три суддівські крісла: Тіни Кароль, Потапа та Джамали. Крім того,  вона озвучила заставку до телепроекту «Голос країни», яку ми чуємо щоразу в рекламі. Вінничанка обрала команду Потапа, бо впевнена – він дозволить їй реалізуватися і як співачці.

– Я народилась у достатньо творчій родині. Батьки хоч і не мають музичної освіти, проте це не заважає їм грати на музичних інструментах та чудово співати. Тато в мене баяніст, грає на фортепіано, мама співає та грає  на гітарі. І це при тому, що вони працюють викладачами у технічному коледжі та коледжі харчових технологій, – каже Вікторія Ільчишина. – Вокалу я навчалась у Марини Мальцевої. Вона запропонувала виступати у квартеті “Фреш тайм”. Складався він із двох дівчат та хлопців. Ми брали участь у національному відборі на дитяче «Євробачення». Тоді посіли третю сходинку після Аліни Гросу та Ілони Галицької. Крім того, були у нас і інші конкурси та перемоги. Виступати у квартеті дуже подобалось, ми дійсно були успішними.

Але, на жаль, із часом колеги захотіли виступати сольно, тому ми розпались. Коли я стала виступати сольно, першим було шоу «Ти суперзірка». Там я потрапила до ТОП-100 кращих вокалістів України, але далі не пройшла. Потім був «Голос країни», де мене взяли у команду Руслани. Проте в батлах обрали іншу дівчину. І ось я знову потрапила на «Голос країни» і щаслива бути частиною чогось масштабного, і розуміти, що ти знову у своєму човні.

Електромонтер із Вінниці вже вшосте штурмував талант-шоу

Ще одним відкриттям «Голосу країни» став вінничанин Валентин Біленький. Він мешкає у гуртожитку, навчається у технічному університеті та працює електромонтером на будівництві. Хлопець майже всі кошти витрачає на заняття вокалом.

– Дві години на тиждень займаюсь вокалом. Одне заняття може коштувати 200 гривень, — каже Валентин. — Мої колеги говорили: навіщо витрачаєш на це час, невже тобі кошти не потрібні? Але кожному своє. Я взяв участь у «Голосі країни», аби довести, що зможу вразити своїм талантом. До речі, вже шостий раз штурмую це шоу.

Хлопець для свого виступу обрав пісню Сергія Бабкіна «Пробач». Свій вибір пояснив тим, що вона йому дуже близька. Голос вінничанина настільки вразив суддів, що до нього обернувся сам автор цієї мелодійної пісні, Потап, Тіна Кароль та Джамала. Вони заявили, що в них мурашки по шкірі і зачаровані шармом та глибиною молодого виконавця. Та Валентин обрав свого кумира Сергія Бабкіна, якому свого часу навіть через соцмережу писав повідомлення, що спробує свої сили у шоу. Зірковий наставник побажав тоді вінничанину удачі.

Екс-грумер із Вінниці стала підопічною Джамали

20-річна Адріана Шевчук не лише має радісну вдачу, а й талант від Бога. Та раніше своє життя вона присвячувала зовсім іншій справі — була помічником грумера.

– Мені доводилось купати, сушити та розчісувати домашніх улюбленців. Найстрашніше — це коти, бо потрібно із ними попрацювати швиденько, потім у них «падає клямка». На останньому котику я не витримала і пішла, – каже дівчина. – Тепер продаю бургери і працюю хостес у кафе. Змінила багато професій і вирішила, що музика — саме те, чим хотіла займатись. Для мене «Голос країни» — маленький крок у моє велике музичне життя. Я хочу брати приклад зі знаної співачки Адель, яка полонить серця слухачів у всьому світі, хоч і не має модельної зовнішності.

За кулісами за неї активно вболівала ще одна зіркова вінничанка Санда Самбо, яка виступає у гурті «Сальто назад». Врешті, до Адріани повернулась із суддів лише Джамала. Вона відзначила позитив дівчини та приємний тембр. На прощання вінничанка обійняла всіх суддів та побігла до своїх вболівальників.

Віталіна Володимирова