Що вже говорити про начиння храму

Загалом, за канонічним правом, те, що призначене до храму – в храмі і залишається. Але ми бачимо, як прихильники МП, коли йдуть з храмів – часом навіть святий престол зривають, виносять ікони і все, що лиш можуть.

Як було у Вінниці, в храмі святого Миколая навіть купол з церкви полковник у відставці, нині священник МП Віктор зніс. Мабуть, куратори приказали «картінку гоненій делать»?

Так і в Білій Церкві – навіть доріжки їм знадобилися… Ікони ж винесли раніше. Мабуть, і іконостас з престолом би забрали, якби їм дозволили. Але, на відміну від доріжок, ікони є святинею храму, і дозволяти їх виносити – було би дозволом на святотатство (обкрадання святині).

А доріжки наш настоятель о. Микола Гопайнич дозволив забрати. Нехай всі бачать дрібʼязковість МП!

Мені ж чомусь під час відео пригадалися слова Євангелія про обтрушування пороху з ніг. Отой московський порох з їхніх ніг ми ніби обтрусили, а вони забрали його із собою.

«Якщо ж прийдете в якесь місто і не приймуть вас, то, вийшовши на перехрестя його, скажіть: і порох, що прилип до нас з вашого міста, обтрушуємо вам; але знайте, що наблизилося до вас Царство Боже.» (Лк 10:10-11),  – ділиться митрополит Євстратій Зоря.