Блогер буде наступним президентом України?

За день зібрав 20 мільйонів гривень на ЗСУ.

Майже у всіх містах України можна помітити рекламну кампанію Лебіговича у вигляді плакатів на стовпах. Чому більшість людей у соцмережах пишуть, що голосують за нього? Хто це та чому він йде у президенти?

Михайло Лебіга – український блогер, що знімає прямі ефіри, на яких грає в ігри та знімає реакції на різноманітні шоу. На своїх ефірах чоловік зазвичай збирає донати на ЗСУ, так в липні йому вдалось зібрати 8 мільйонів гривень за 8 годин, що і було його рекордом, але зараз він вийшов на новий рівень.

То ж з чого почались розмови про президента Лебіговича?

Після одного з прямих ефірів Лебіги, де він дивився старі дебати Януковича та Ющенка, фанати почали називати його Лебіговичем, змішавши прізвище блогера із прізвищем нашого колишнього президента. Під кожним відео у соцмережах можна було спостерігати коментарі зі словами «голосуй за Лебіговича». Сам же Михайло не був причетним до цього.


За кілька днів існування цього жарту фанати почали робити рекламу його «партії», а саме: клеїли плакати на стовпи, створювати сайти його предвиборної кампанії, фотошопити його до фотографій депутатів і тому подібне. У цей час Михайло у своїх відео негативно висказувався щодо цих жартів.

Через кілька днів це дійшло до Верховної ради України, де депутати також жартували. Народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі запитав у підписників, чи хороший рейтинг у Лебіговича і як із ним зв'язатися.

А Роман Грищук знімав відео звернення зі словами: «Є депутат, який кілька місяців не ходить на роботу. Якщо ви знаєте, де депутат Лебігович, скажіть нехай приходить на роботу».

Цей жарт величезних маштабів переріс у дещо більше та важливіше для нашої країни. Михайло вирішив зробити з цього користь. Він записав відеозвернення у якому показав, як багато галасу в українському інформаційному просторі наробив "Лебігович". Звичайний безневинний мем перетворився буквально на повноцінну політичну кампанію.

Тому Михайло сумісно із Монобанком та фондом «Повернись живим» створив голосування, де люди мають змогу дати свій голос «за Лебіговича», проте не бюлетнями, а донатами. У кожному місті України ставили ящики для голосування, куди люди за один голос кидали 100 гривень. Також голоса кидали і за посиланням у Монобанк, де у нагороду за донат додавали новий дизайн банківської карти, де був зображений Лебігович.

За перших 15 хвилин цього «голосування» блогеру вдалось зібрати 1 мільон гривень. Збір тривав добу, за яку накопичена сума досягла 20 мільйонів гривень!

Лебіга є прикладом того, як можна креативно допомагати нашим захисникам. Зробивши із звичайного жарту такий маштабний збір, він та усі хто надсилав гроші внесли величезний вклад у нашу армію.

Отож Михайло Лебіга не балотується у президенти України, а так і продовжує вести свої соцмережі та допомагати нашим захисникам.

Олександра Кузьміч