У Вінницькій області затримали злочинців, які торгували підробним алкоголем та тютюном.

У затриманих вилучили продукцію.

Обвинувачені продавали до 2 тисяч літрів алкогольної продукції, заробляючи на цьому близько 100 тисяч гривень щомісяця. Крім збуту сурогатного спиртного, фігуранти реалізовували цигарки без марок акцизного податку.

Про це повідомили у ГУ НП у Вінницькій області.

«Бізнес» 42-річного жителя Вінницького району та двох його спільників, чоловіків віком 41 та 52 роки, припинили слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань влітку цього року.

Слідчі вилучили понад 4 тисячі пачок цигарок без марок акцизного податку, пів сотні тетрапаків нереалізованої алкогольної продукції, кілька сотень літрів спирту невідомого походження. Для збуту своєї продукції ділки вибудували розгалужену мережу у продовольчих магазинах у  Вінницькому районі.

«Дії його співучасників кваліфіковані за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою). За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, усі зібрані під час досудового розслідування матеріали слідчі скерували до суду», – йдеться у повідомленні.