Екс-керівник поліції Вінниччини Антон Шевцов, якого зі скандалом звільнили із посади в 2016 році, через Феміду вимагає відновити його на посаді. Проте суд першої інстанції йому у цьому відмовив. Про це правоохоронець розповів на своїй сторінці у соцмережі.

– Суд першої інстанції відмовив мені у відновленні на займаній посаді в зв’язку з порушенням строків оскарження рішення про звільнення. Все правильно, іншого виходу у вас, громадяни, не було, — заявив Антон Шевцов. — У розгляд питання вступати було не можна, тому що кругом безлад: два накази про звільнення (ні з одним не ознайомлений), незареєстровані матеріали, що послужили підставою для звільнення, видача трудової книжки через три місяці після звільнення на мою вимогу. І оскільки відповісти на це нічим, то дуже попросили суддів відмовити за термінами.

На завершення Антон Шевцов пише ось таке:

– Я дочекаюся, коли ватажки вашої злочинної організації звалять за кордон. Я виграю всі суди, отримаю від вас гроші, ну, і уявляєте, що я зроблю з тими, хто не втече. А так як в Іспанію й Ізраїль візьмуть не всіх, пропоную вже зараз замислитися про наслідки.

Залишилося 14 місяців. Я збережу для органів досудового слідства всі таємниці, які маю. Доведеться шукати, затримувати, конфісковувати, заарештовувати майно, доводити до суду справи і супроводжувати розгляд кримінальних справ оновленими судами. Вироки і в’язниця. Все це вмію дуже добре робити, є 20-річний досвід.

Нагадаємо, у березні 2016 року після акцій протесту Антон Шевцов звільнився із посади очільника вінницької поліції. Скандал виник через те, що правоохоронець взяв участь у параді до 9 Травня, який проходив в окупованому Криму. У соцмережах своїх проросійських поглядів не соромилась і дружина поліцейського. Також у людей виникли сумніви, що Шевцов взагалі був у зоні АТО. Після звільнення колишнього начальника поліції затримали на кордоні з Білоруссю. Кримінальне провадження, розпочате за підозрою Шевцова у вчиненні державної зради, закрили за відсутності складу злочину. Слідчий СБУ заявив, що Шевцову нічого не заважає зараз отримати посаду у поліції, навіть керівну. Тож не дивно, що правоохоронець тепер це намагається зробити. Ще й планує отримати виплати через те, що майже два роки не на роботі.

Віталіна Володимирова
Фото Сергія Хіміча