Як же так?! Чому? Ми втрачаємо найкращих! Будьте ви прокляті, вбивці— рашисти! — емоціям не було краю…

Цих два тижні будуть вписані чорними літерами в історію наших Повітряних сил ЗСУ. Ще не встигли провести на небеса у Вічність трьох льотчиків — підполковників В’ячеслава Мінку та Сергія Проказіна, майора Андрія Пільщикова, які загинули під час зіткнення двох навчальних літаків на Житомирщині, як знову страшна звістка: розбились два українських гвинтокрили на Донеччині, біля села Новояковлевка, що в Краматорському районі. В них 6 військових — льотчики-штурмани та бортові техніки. Всі вони з полку, що базувався на Полтавщині…

Почесні три кола зробив вертоліт над площею Ладижина…

Так вшанували пам’ять одного із пілотів — капітана Владислава Римаря.

Його любов до неба була неосяжною! Ним пишалися батьки Володимир та Тетяна, вчителі, друзі, і всі ми пишались молодим офі­цером Української армії!

«Як тільки ти потрапляєш в небо, воно тебе забирає і ти вже не хочеш звідти повертатися», — сказав капітан Римар Владислав Володимирович, пілот вертольота 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

— Він був миротворцем, відданим сином України, потужним військовим, він був найкращим сином, добрим братом і люблячим чоловіком, щасливим батьком маленької донечки…

Неймовірна втрата для країни, родини, всіх нас.

Клята війна забрала того дня одразу шістьох Героїв. Два вертолітних екіпажі. Це непоправна втрата для родини, міста, країни..

Нестерпний біль. Тримайте небо, хлопці…

Вічна слава! Вічна пам’ять!

Про гірку втрату і болючі проводи неймовірного молодого красеня у Вічне небо розповіла голова Гайсинської РВА Людмила Головашич.

Згадайте і ви хлопців у своїх молитвах.

Владислав Римар, пілот, капітан, командир ланки, навічно полетів у Небо

Як відомо, 29 серпня на Бахмутському напрямку, у Краматорському районі Донецької області, загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади ар­мійської авіації імені Ігоря Сікорського. Сталося це па­діння двох війсь­кових гелікоптерів під час виконання бойового завдання. Літальні апарати повністю знищені.

Про це повідомив речник бригади Євген Ра­кіта.

— Загинули 22— річний офіцер Валентин Воробець із Старокостянтинова, що в Хмельницькій області, 18 вересня йому вже ніколи не виповниться 23. Його вже похоронили у рідному місті. Ровесник Валентина, офіцер, штурман Іван Яровий. Офіцер, старший бортовий технік, 37-річний Юрій Анісімов із Полтавщини. Офіцер, бортовий технік Євген Кисіль та командир ланки, капітан, наш земляк Владислав Римар, 1995 року народження. Найстаршим був полковник Віктор Опанасюк, 1967 року народження, він командир вертольота.

Валентина Воробця провели у Вічність в рідному Старокостянтинові. 18 вересня йому вже не виповниться 23…

За попередньою версією, авіатроща сталась, коли два вертольоти уникали ймовірного ураження від атаки новітнього російського винищувача Су-35.

Із загиблими, серед яких Владислав Римар, спочатку попрощалися побратими у Полтаві. Панахида пройшла 1 вересня о 10.00 біля Свято-Успенського собору.

Пілота із Полтавської області поховали за місцем проживання, інших повезли у ті області, звідкіля вони родом.

Імен та обставин загибелі не розголошували. І вже під час проводів у Ладижині стало відомо про те, що серед шести загиблих членів екіпажу був капі­тан Владислав Римар. Його побратимів-пілотів доставили одного — до Старокостянтинова, що в Хмельницькій області, двох — у Кіровоградську область, одного — до Харкова.


Тепер вони вічно триматимуть небо! Вічна пам’ять Героям! Будь проклята війна!

Що стало причиною такої резонансної трагедії — з’ясовують ДБР та комісія із представників Генштабу та Міноборони. Президент В. Зеленський пообіцяв оприлюднити всі результати розслідування авіатрагедій. Як у Житомирі, так і під Краматорськом.

Про всіх героїв, що на щиті повернулись на малу Батьківщину, читайте на 8 стор.

Тетяна Квасюк