Як відомо, його дідусь виїхав до США саме з України. Київщини, куди він прибув. Як відомо, в нинішньому Держдепі США на найвищих посадах перебуває ще двоє держслужбовців цієї України, батьки яких є емігрантами з України.

Вранці 6 вересня стало відомо, що Блінкен вже перебуває в Києві.

Переяслав – Київ – Нью-Йорк. Так згадує українське коріння держсекратар США Ентоні Блінкен.

Державний секретар США Ентоні Блінкен часто згадує про те, що його родичі іммігрували до США з території України. А якщо точніше – з Києва. Однак історія родини Блінкен, чи як тоді вони називались, Блінкін, починається раніше.

“Вони приїхали в Переяслав із Золотоноші, – розповідає дослідниця єврейських родоводів Надія Ліпес. – У них було прізвище Блінкін – і Меєр, прадідусь Ентоні Блінкена, писав своє прізвище через “І” – БлінкІн, а не БлінкЕн”.

Зрештою, Меєр Блікнін перебрався до Києва. Там він одружився з старшою на рік Ганною-Махле Туровською. Весілля зіграли в хоральній синагозі на Київському Подолі, яка зараз стоїть на вулиці Щекавицькій. Через два роки в них народився первісток – Мойше, тобто Мойсей, дід нового держсекретаря США.


Він вирушив до США із 10 доларами. І під час фіксування вже там, прізвище з слів записали саме Блінкен. Ім’я - Моріс

Вже в США народився і виріс в дідуся Моріса Блінкена син - батько нинішнього Держсекретаря США.

“Вони приїхали в Переяслав із Золотоноші, - розповідає дослідниця єврейських родоводів Надія Ліпес. - У них було прізвище Блінкін - і Меєр, прадідусь Ентоні Блінкена, писав своє прізвище через “І” - БлінкІн, а не БлінкЕн”.

Зрештою, Меєр Блікнін перебрався до Києва. Там він одружився з старшою на рік Ганною-Махле Туровською. Весілля зіграли в хоральній синагозі на Київському Подолі, яка зараз стоїть на вулиці Щекавицькій. Через два роки в них народився первісток - Мойше, тобто Мойсей, дід нового держсекретаря США.

Перші згадки про родину держсекретаря США Ентоні Блінкена в книзі родоводів з Переяслава датуються 1874 роком. Янкель і Рись Блінкіни мали чотирьох синів і двох дочок. Їхній молодший син Меєр, який згодом іммігрував до США, народився у 1877 році.

При переїзді до США зі слів записали прізвище - Блінкін. І Мойсей став Морісом. Син Моріса, батько Ентоні став дипломатом і довгий час був амбасадором США в Угорщині.

Тому «рядянська епоха» добре знайома Блінкену.

Його заступницею є Вікторія Нуланд. Її батьки також є вихідцями з України.

А саме з Новоселиці Чернівецької області.

Вікторія Нуланд

Так, за даними статті, які публікує газета «Буковина» № 38 від 2016 р. «у ХІХ — першій половині ХХ століття жили і працювали в Новоселиці Нудельман Ноїх та його дружина Нудельман Міндея. Від спільного шлюбу в них 1889 року народився син Мейер, 1891 року — донька Сара, а 1892 — син Аврум.

У 1908 року, з Новоселиці до Палестини емігрував старший син Нудельман Мейер. У 1911 року він перебрався до США. 1947 року його син Шервін Бернард (1930-2014) американізував прізвище на Нуланд. Від спільного шлюбу з Рона Макханн  у 1961 році в них народилася донька Вікторія Нуланд, яка у подальшому стала однією з ключових фігур американської дипломатії на європейській політичній арені».

Ще одна легенда американської дипломатії

Венді Шерман – заступниця держсекретаря США, яка свого часу отримала прізвисько "срібляста лисиця" за специфічну тактику ведення переговорів та за своє біле волосся, також з родини емігрантів з України.

Венді Шерман

За часів Обами Шерман керувала переговорами з Іраном щодо ядерної угоди, буда очільницею делегації США на переговорах з МЗС РФ щодо російського безпекового ультиматуму. Де заявила рф «забирати манатки… »

Вона вважає себе українською американкою, адже її бабуся народилася в Україні і потім переїхала до США.

- Моя бабуся народилася в Переяславі, а це, як ви знаєте, територія України – тому я значною мірою вважаю себе американською українкою, - зізналася заступниця Блінкена за 8 днів до війни українським ЗМІ і вже тоді сказала рокову фразу -

Якщо рф не готується до нападу, то чому тоді вона зосередила більше як 100000 військо на кордоні з Україною!

І додала - довго таку силу і в таких умовах військових рф утримувати не реально…

Дипломатичною мовою за 8 днів до повномасштабного вторгнення ця високопосадовця з Держдепу сказала все, хто хотів почути - війна буде і це відбудеться швидко…

А не травневі шашлики. Наведені факти  походження з України найвпливовішої трійки американських політиків в міжнародному напрямку, це не лише підкреслення величі нашої країни.

Україні наче Богом послані такі лобісти. І ще те, що друг України, Президент США Байден, навряд чи виграє наступні вибори без справедливого миру для України. Тобто виведення військ окупанта з її території. Йому потрібні Перемоги! Одна із них в Україні. Бо 60 відсотків американців підтримують Україну. 57 - Зеленського, як уособлення відважності українського народу.

До речі, у Байдена та Трампа рейтинг однаковий - 41.

Вибори через рік. Підсумки - за півтора…

Далі думайте кожен.

Тетяна Редько