Костянтин Єрмаков був відважним сапером

Захисник родом з с. Конатківці. Костянтин став на захист України під час проведення АТО. 25 лютого 2022 року він знову поповнив лави ЗСУ. Солдат, сапер відділення інженерно-саперного взводу Костянтин Єрмаков загинув 29 серпня під час виконання завдань поблизу н. п. Невельське Покровського району Донецької області. Без єдиного сина залишилась згорьована мати.

Олег Щербина пішов добровольцем на війну

В останній день літа у Бершаді прощалися з героєм.

А 31 серпня загинув вірний захисник Віктор Козійчук із с. Війтівка. Він отримав поранення біля н. п. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

На Шаргородщину летять похоронки

На фронті загинув боєць Національної гвардії, житель м. Шаргород Володимир Матвієць.

Старший солдат, водій кулеметного відділення батальйону спеціального призначення. Молоде життя воїна обірвалось 28 серпня під час виконання ним бойового завдання в районі н. п. Кремінна Луганської області. Йому навіки залишився 21 рік.

Оратівська громада знову втратила Героя

Своє життя за Україну віддав житель с. Чернявка Василь Федченко. До війни чоловік працював менеджером на Вінницькій кондитерській фабриці «Рошен».

17 жовтня 2022 року був мобілізований і направлений на навчання до Львівської академії Сухопутних військ. Після цього у званні молодшого лейтенанта подальшу службу відбував у 57 бригаді командиром механізованого взводу. Після одного з важких боїв із ворогом вважався безвісти зниклим. 21 серпня надійшло офіційне повідомлення про те, що Василь Федченко загинув при виконанні бойового завдання.

Вінничани на колінах

31 серпня Вінницька громада проводжала останньою життєвою дорогою Тимофія Іванова. 32-річний воїн боронив Україну у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Загинув 9 серпня під час виконання бойового завдання поблизу села Мар’янка Дніпропетровської області.

Тимофій Іванов проживав із родиною на Херсонщині. Влітку минулого року Тимофій разом із батьками був змушений залишити рідну домівку, зупинилися у Вінниці.

Тимофій не чекав на повістку, сам пішов у Центр комплектування. Мріяв після Перемоги повернутися на Херсонщину...

З багатодітної сім'ї — на фронт

29 серпня під час виконання бойового завдання, біля н. п. Рівнопіль Донецької області загинув розвідник — номер обслуги 1 розвідувального відділення розвідувального взводу Богдан Лебідь із с. Будьки. Йому назавжди залишиться 24...

Герої востаннє повертаються додому

Старший солдат кулеметник відділення батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення «Азов» Михайло Свйонтек із с. Гармаки з березня минулого року вважався безвісти зниклим. На жаль, його особу було ідентифіковано і підтверджено загибель на полі бою за експертизою ДНК.

Поповнив армію Неба і солдат НГУ Олександр Миськов. Олександр, не чекаючи повістки з військкомату, з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідної землі та своїх близьких. 29 серпня відбувся його останній бій за Україну. У загиблого героя залишились мати, сестра та кохана дівчина.

Гайсинська громада зустріла на щиті Ярослава Сніцаренка

Ярослав до війни був під­приємцем. На початку повномасштабного вторгнення волонтерив. 10 квітня був мобілізований. Служив солдатом, водієм аеромобільного батальйону 46 окремої аеромобільної бригади. 20 серпня під час ведення бойових дій на Запорізькому напрямку отримав важкі поранення. 21 серпня бійця не стало.

У Немирові оплакують Сергія Бухтія

2 вересня мешканці Немирівської громади живим коридором зустріли загиблого військового. Він з честю, до останнього подиху виконував свій вій­ськовий обов’язок…

Дві труни з прапорами на площі Козятина

Валентин Яричевський — із с. Флоріанівка. Працював водієм шкільного автобуса, потім у Козятинському загоні відомчої воєнізованої охорони.

У 2021 році пішов на службу за контрактом в ЗСУ. Мужньо боровся в російськими окупантами. Але 28 серпня у польовому хірургічному госпіталі у м. Добропілля Донецької області помер від бойових поранень.

Його земляк Дмитро Янчук до війни працював на аграрних підприємствах.

8 червня був призваний до військової частини, де служив солдатом протитанкового від­ділення взводу вогневої під­тримки аеромобільного батальйону.

20 серпня в районі н. п. Роботине Запорізької області в результаті танкового обстрілу загинув. Пишатися добрим, чуйним та щирим батьком будуть його двоє дітей.

Ріки сліз за Максимом Лінником

Максим родом з Житомира, навчався у Козятинському училищі. Займався ремонтом авто, працював на підприємстві СОКА УКРАЇНА, Кусто Агро, в будівельній компанії. Військова стежка Максима почалася у 2015 році, служив у танковій бригаді, звідки з часом звільнився. Але не зміг лишити своїх побратимів та знову повернувся до служби.

Під час виконання бойового завдання начальник танкодрому полігону 30 серпня загинув біля н.п.Селідове Донецької області.

Поховали Максима на кладовищі в с.Козятині.

Куликівська громада схилила свої голови в скорботі

24 серпня в результаті ворожого обстрілу поблизу с. Роботине Запорізької області громада втратила мужнього воїна Андрія Ненчука.

Тростянеччина в жалобі…

26 серпня під час виконання бойового завдання зі штурму військ рф на Сході України загинув старший лейтенант поліції Борис Дідур. Назавжди 26…

Інспектор Об’єднаної штурмової бригади «Лють» Борис Дідур віддав своє життя в н.п. Кліщіївка на Донеччині.

Немає горя більшого для мами, ніж поховати сина молодим…

27 серпня поблизу Бахмута віддав життя за Україну Ігор Бучацький. Захисник народився у с. Вербці. Працював на Городківському цукровому заводі, згодом – у Вінниці на СТО. На війні – з березня цього року. Воював в аеромобільній бригаді. На одному з найгарячіших напрямків – Бахмутському прийняв свій останній бій.

Ще трагічні звістки з Бахмута

У бою з російськими окупантами загинув Олександр Бінецький. Мужній та сміливий воїн пройшов пекло АТО, службу у складі ТРО Київщини, отримав військовий вишкіл за кордоном та боронив Україну у складі 101 ОБрО ГШ ЗСУ імені генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Ще один Герой триматиме нам небо...

29 серпня, захищаючи Україну від рашистів, загинув старший солдат Національної гвардії України В’ячеслав Сігналєвич із с. Міжлісся.

За життя воїна боролися лікарі Львова

Вадим Андрієвський на полі бою отримав важкі поранення. Захисника доставили до міської лікарні Львова, де від отриманих травм Вадим помер.

Солдат Андрієвський був номером обслуги механізованого відділення механізованого батальйону.

Максим Шишкін — справжній патріот, оборонець своєї Батьківщини

Максим мав сильний характер. Вступив у медичний коледж. 15 березня 2022 року Максим із рюкзаком на плечах поїхав у військкомат. Спочатку боронив кордони Чернігова. Потім захист Мар'їнки, Авдіївки.

Він був не лише медбратом, як на початкових завданнях, а й вправним керівником для військовослужбовців. Останнім, на жаль, його бойовим завданням було визволення Кліщіївки Бахмутського району. На полі бою з-під куль витягував на собі поранених побратимів, рятуючи їм життя. Але й сам отримав поранення та був госпіталізований у м. Дніпро. 2 вересня серце Героя зупинилося…

Пекучий біль і гіркий смуток війни

Внаслідок дій окупанта на Запорізькому напрямку обірвалось життя жителя с. Михайлин 30-річного Богдана Гапченка. Самгородоцька громада у жалобі.

Додому з фронту на щиті повернувся Олександр Китасюк із с. Носиківка. Водій-електрик протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки, сержант Китасюк відбував військову службу з грудня минулого року. Життя захисника обірвалося 2 вересня у боротьбі з ворогом біля села Микільське Херсонської області.

3 вересня передчасно помер військовослужбовець Національної гвардії України сержант Юрій Торколат із с Гальжбіївка. Він був учасником АТО, в статусі військовослужбовця Нацгвардії боронив нашу країну від російського загарбника. Останню ротацію, під час якої виконував бойові завдання, провів під Кремінною Луганської області.

5 вересня у Ямполі відбулося прощання із померлим.

2 вересня на Луганщині загинув мужній воїн Юрій Товстий, житель смт Тростянець.

Сержант Юрій Товстий служив стрільцем номера обслуги 1 десантно-штурмового від­ділення однієї з військових частин. Тільки 36…

5 вересня на центральній площі смт Тростянець зустрічали траурний кортеж з тілом полеглого воїна Василя Килівника, жителя села Козинці (Ободівська сільська громада).

Захисник служив водієм розвідувального відділення взводу розвідки спеціального призначення батальйону оперативного призначення військової частини Національної гвардії України.

29 серпня у бою, у районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області сержант Василь Килівник загинув.