Про це інформують на сайті Державного бюро розслідувань.

Як ми уже повідомляли, 30 серпня 2023 року працівники ДБР провели обшук у Хмільницькому територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Вінницької області. За оперативною інформацією, із лютого 2023 року представники ВЛК налагодили злочинну схему одержання коштів від призовників. За визнання «непридатним» до служби чоловіки мали заплатити від 3 тисяч доларів США, а лікарі ставили неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних.

Оскільки факти, озвучені правоохоронцями, були беззаперечними, одна із працівниць військово-лікарської комісії одразу визнала свою вину.

ДБР перевіряє можливу причетність до правопорушення керівництва ВЛК та представників інших медичних установ міста й області.

“Секретарка ВЛК обвинувачується у проханні надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою дії з використанням наданої їй влади (ч. 1 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років”, – ідеться в повідомленні.