Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що корупційні скандали в Україні є серйозним ударом по репутації та істотно впливають на країни Заходу при ухваленні рішень про постачання зброї Києву.

За його словами, ті держави, які надають підтримку Україні, є демократичними державами, значить, вони повинні враховувати настрої свого суспільства і думку виборців.

А корупційні скандали важлива причина, яка впливає на громадську думку. Це дуже важлива причина. Уявіть, що виборці в тій чи іншій державі бачать, що в країні, куди спрямована їх допомога, відбуваються дуже помітні корупційні скандали.

“Це величезний удар по репутації цієї держави”, – сказав Науседа телерадіокомпанії LRT.

Зазначимо, що подібні коментарі Науседа озвучив після того, як президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити міністра оборони Олексія Резнікова на Рустема Умерова, який з минулого року очолював Фонд держмайна.

Хоча Зеленський у своїй заяві не згадав корупцію, останнім часом в Міністерстві оборони України почалися розслідування про зловживання і хабарництво при закупівлі зброї.

Але, здається, українська топеліта вперто не чує справедливої критики західних партнерів. І продовжує грати в наперстки з власним народом, наражаючи на смертельну небезпеку воїнів ЗСУ.