Міжнародний інститут вивчення травми започатковано за ініціативи зарубіжних колег, зокрема Міжнародного центру психічного здоров’я та прав людини (м. Боулдер, ш. Колорадо, США) та кафедри психології та соціальної роботи ВДПУ мені Михайла Коцюбинського.

Тепер тут готуватимуть кваліфікованих травматерапевтів, надаватимуть студентам професійні компетенції, що сприятимуть у психологічній допомозі дітям та дорослим, проводитимуть супервізійні заняття для фахівців-психологів.

Під час підписання договору Гея Логан, очільниця американського Міжнародного центру психічного здоров’я та прав людини, розповіла, що її мама пережила бомбардування Лондона. Це була страшна травма. Але підтримка професійних психологів загартувала її на довге і щасливе життя.

«Я щиро переконана, що обмін досвідом буде дуже корисним фахівцям. Спеціалісти ВДПУ з 2014 року працюють з сім‘ями наших Захисників та Захисниць. Впевнена, що це буде двостороння співпраця, яка дозволить охопити потужною підтримкою тих, хто цього потребує у Вінницькій області». – підкреслила у відповідь перший заступник Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.