Львівські правоохоронці затримали 26-річну жительку Вінниці. Її підозрюють в організації виїзду дівчат у країни Західної Європи для подальшого працевлаштування їх у секс-індустрії. Попередньо надавати інтимні послуги вони мали б у Швеції.

За даними поліції  Львівщини, вінничанка створила сторінку в одному з месенджерів, де спілкувалась з потенційними «клієнтками» та проводила з ними переговори, а в подальшому — перевозила дівчат через кордон та доставляла до місця призначення.

Оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини спільно з співробітниками 7 прикордонного загону 4 вересня затримали зловмисницю в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України в Яворівському районі під час спроби перетину держкордону України з Республікою Польща. В автомобілі перебувало двоє дівчат, яких вона повинна була доставити у країну, де вже були домовленості про «працевлаштування».

За фактом слідчі Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


Вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та обрання їй міри запобіжного заходу. Автомобіль, яким зловмисниця перевозила дівчат, вилучено.

У прокуратурі Львівської області повідомили, що підозрювана підшукувала дівчат молодого віку привабливої зовнішності, які опинились в скруті, та пропонувала їм вигідний заробіток за кодоном. Також вона обіцяла «завербованим» допомогти в оформленні документів для виїзду, оплатити проїзд та забезпечити проживання в Швеції, де ті мали надавати інтимні послуги.

Як ми уже повідомляли, в липні у Вінниці поліція затримала 27-річну киянку. За версією слідства, вона агітувала жінок заробляти у Вінниці проституцією під її «дахом». У правоохоронців є докази того, що ця жінка діє у декількох регіонах країни.

Як повідомляли у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисниця формувала місцеву філію, а тому також підшукувала дівчат для роботи диспетчерами у так званому call-центрі. Вони знаходили клієнтів через оголошення у месенджерах, відповідали на їхні дзвінки та допомагали організовувати зустрічі на орендованих квартирах. Правоохоронці з’ясували, що вартість послуг з інтиму у працівниць мережі становила 2000 гривень за годину. Бізнес, який організувала сутенерка з помічницями на п’яти жінках віком від 22 до 41 років, приносив до мільйона місячного прибутку. Гроші ділили навпіл.

Оперативники управління міграційної поліції Вінниччини спільно зі слідчими слідчого управління обласного главку провели санкціоновані обшуки у Києві, в приміщенні, де приймали замовлення від клієнтів, та в орендованих квартирах у Вінниці. В результаті вилучили мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи, гроші та інші речові докази, які підтверджують причетність фігуранток до вчинення злочину.