Ось що повідомляють жителі Оратова:

– Не дочекавшись офіційного рішення про спорудження пам’ятника загиблим героям, мати загиблого на війні сина вирішила зробити це самотужки…

Що з цього вийшло?

Коментар екс-голови Оратівської ТГ Галини Лошак:

“Чи є щось святе?

«Меморіал памʼяті – не законний! Зінаїда Скоропад не зверталась ні за дозволом у селищну раду, ні про допомогу!», – такий вердикт депутата Оратівської селищної ради Г. Кириленко прозвучав сьогодні на сесії.

Депутат Ю. Виходзь – запропонував долучитись до встановлення меморіалу памʼяті, який будує мама Загиблого Захисника Олександра Онофрійчука – Зінаїда Скоропад.

Війна ще не закінчилась. І ми не можемо знати, скільки ще наших Захисників стане на захист України, скільки повернеться додому. А скільки – не повернуться вже ніколи…

Скількох Синів України не вдасться навіть поховати!!!

Мама загиблого Героя узяла на себе тяжку ношу і відповідальність за будівництво Меморіалу! Вклала свої чималі кошти, просить небайдужих людей долучитись!

Але як їй після таких звинувачень від «народної» обраниці?

Зрозуміло, що все має бути оформлено! То хіба не знайшлось у селищній раді людини, яка б підказала, допомагала негайно оформити усі заяви та рішення? Хіба час для бюрократії на такому рівні? Хіба можна маму, у якої вирвали серце і душу, звинувачувати у незаконних діях щодо будівництва Меморіалу тим Героям, до яких нема можливості прийти на могилу?

Зіна не магазин собі будує❗️ Не бізнес відкриває❗️ Але їй «нова влада» пропонує взяти в оренду землю під будівництво Меморіалу! Вдумайтесь!

Невже він справді так близько – цей «рускій мір»?”


Раніше Зінаїда Скоропад, мати героя, звернулась до земляків:

- Моя маленька крихітка КОЖЕН день після школи просить мене щоб я її везла до Сашуні поговорити. А вчора Ви тільки чули б ті слова як сестричка просила в голос свого Братика і всіх побратимів, слова були такі: САШУНЬКА ПОПРОСИ СВОЇХ ВОЇНІВ І БОГА, ЩОБ МАМІ ДАЛИ СИЛ ЗБУДУВАТИ ПАМ’ЯТНИК ВАШИМ БРАТИКАМ, ЩОБ МАМА НЕ ПЛАКАЛА І НЕ ПЕРЕЖИВАЛА. Народ приснись! Невже Ви не можете долучитись до збору, часу обмаль, а треба ще 160000, до 20 вересня, щоб на 1 жовтня ми могли посвятити меморіал пам'яті. Я свої обіцяні 120000, вклала, і прошу Вас долучитись.

На заклик матері загиблого Героя відгукнувся депутат Петро Виходзь:

«Добрий ранок!

А чому він добрий і спокійний тут у нас? Ви не задумувались? А я Вам скажу, бо нас усіх захищають наші брати і батьки, чоловіки, дружини і сестри і навіть матері.

І усі Вони Герої і прийде час, буде Перемога і Вони повернуться до своїх сімʼів, до свої осель у кого зосталась ціла.

Але, на жаль, дуже багато ніколи з цієї проклятої війни не прийдуть і багато Героїв уже привезли на щиті, і багато Героїв є захоронено на полях боїв, багато їх пропало безвісті. Саме для цих Героів задумано і почато будівництво Меморіалу мамою одного із загинувших Героів.

Але читаючи кожне звернення пані Зіни, стає страшно, які ми байдужі люди в нашій громаді. Ми ходимо, їздимо, сміємося, спимо у теплих постілях і харчуємся теж непогано, але запамʼятайте завжди так не буде.

Тому починаючи з себе ми сьогодні перерахували 10000грн,а усі Ви хто скільки може і давайте усі гуртом закінчим будівництво цього меморіалу.

Підключайтесь шановні депутати, голово ТГ, заступники голови (Ви усі маєте свій бізнес) підключайтесь усі бізнесмени, власники магазинів, продавці свинини - дайте по пару тисяч. Вам не буде накладно, дайте усі так звані кофемани, не попийте місяць кофе.

Одним словом знімайте з очей той блуд і гуртом до терміналів!»

До почину депутата приєднались небайдужі. Але остання сесія, як кажуть оратівчани «вбила усіх наповал».

Долучитись до священної справи можете і ви. Рахунок, на який можна перерахувати кошти на спорудження Меморіалу пам’яті: 4149-5100-9741-0221.

Вислухав
Андрій Власенко