На Вінниччині прикордонники продовжують фіксувати спроби незаконного перетину кордну у Могилів-Подільському районі. Протягом одного дня було затримано кількох “втікачів”.

Прикордонники Могилів – Подільського загону продовжують фіксувати спроби незаконного перетину кордону. Про це  повідомило Південне регіональне управління Держприкордонслужби України у Facebook.

Згідно з поданою інформацією, 7 вересня, поблизу кордону з Молдовою прикордонниками було затримано трьох чоловіків – всі вони громадяни Україні, які мешкають у Вінницькій та Дніпропетровській областях. Вірогідно, що ухилянти планували потрапити до сусідньої країни через річку Дністер.

Прикордонники склали на затриманих протоколи про адміністративне порушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, повідомляє Південне регіональне управління. Справи скеровано до суду.

Другий випадок стосувався фальсифікації документів. Так, в пункті пропуску “Могилів- Подільський” прикордонники виявили 37-річного чоловіка, який хотів потрапити за кордон використовуючи підроблений документ. Прикордонники встановили, що пенсійне посвідчення надане як підстава для виїзду за кордон – фіктивне та містить ознаки підробки. Чоловік зізнався, що придбав документ через інтернет мережу.

За даним фактом направлено повідомлення до Національної поліції за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.358 ККУ “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”.