Про це інформують у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

За останні роки кількість медсестер зменшилася вдвічі. Зараз у Вінницькій області їх працює майже десять тисяч, — йдеться у повідомленні.

Навантаження за час повномасштабної війни зросло в рази. Медичні сестри Вінниччини працюють у своїх лікувальних закладах. Також понад сто людей пішли добровольцями до лав ЗСУ й добровольцями їздять працювати на деокуповані території.

Дякую кожній нашій медсестричці, які з початку повномасштабної війни працюють на своїх робочих місцях. Сьогодні ви працюєте в режимі 24/7, є перевантажені заклади. Однак, ви встигаєте допомагати своїм пацієнтам і збирати гуманітарні вантажі нашим захисникам на фронт, — каже директорка профільного департаменту Ольга Задорожна (на фото).

Під час конференції директорка Центру розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров’я України Катерина Балабанова розповіла головним медичним сестрам Вінниччини про співпрацю з міжнародними партнерами.

Крім цього, Катерина Балабанова наголосила, що вже є стратегія розвитку та покращення умов праці медсестринства, але наразі її доопрацьовують.