Минулого тижня, 6 вересня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов передав черговий автомобіль військовим вінничанам, які служать у одному з батальйонів Української добровольчої армії. Авто попрямує в одну з найгарячіших точок на Запорізькому напрямку. 

У межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу кошти на черговий транспортний засіб зібрали депутати міськради. 

Потреба в прохідних автомобілях на фронті існує завжди, адже через зруйновану інфраструктуру та постійні обстріли з боку російського ворога машини швидко виходять з ладу.

“Військовослужбовці часто звертаються по різних питаннях, але якщо говорити про автомобілі, то це розхідний матеріал, оскільки вони на фронті живуть недовго. Але вони потрібні для того, аби перевозити обладнання, продукти харчування та просто пересуватись лінією фронту. Кошти на цей автомобіль зібрали депутати міської ради у межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу”, – зазначив Сергій Моргунов.


Підтримка військових наразі одне з найважливіших питань для Вінницької громади.

Незадовго до цього мер міста передав ключі від двох автомобілів у руки вінницьких нацгвардійців. Військові облаштовують ці машини і будуть використовувати їх для оборони території Вінницької області.

“Ми також оголосили збір на придбання пікапів для наших військовослужбовців. Окрім того, за бюджетні кошти було закуплено близько 60 мавіків та кілька десятків тисяч хімічних грілок, оскільки уже незабаром настануть холоди. Постійно працюємо над тим, щоб покращити побут на передовій, передаючи мобільні лазне-пральні комплекси військовим”, – зазначив Сергій Моргунов.