На неї вийшло всього 10 вінничан та кримських татар. Які вимушено переїхали на материкову Україну після окупації… Але слова на їхніх плакатам, жовто-блакитні прапори та рішучість у відстоюванні права вільно жити не своїх землі перемогли 13-градусний мороз та байдужість окремих перехожих.

– Рівно 4 роки тому ми вийшли під ВР Криму та не дали «російському блоку» оголосити референдум про приєднанню півострова до Росії… І в той день ми перемогли! І вже за добу парламент Криму окупували «зелені чоловічки», які згодом на штиках своїх автоматів захоплять весь наш український Крим! Але Крим – це Україна! І ми не здамось, ми боремось і ми разом!, – заявили учасники «26 хвилин солідарності» пройшли під Вежею у Вінниці.

Також на підтримку 64 в’язнів Кремля, які були незаконно затримані у Криму та Росії після анексії та початку війни, активісти тримали плакати «64 українці – 190 років у тюрмах Путіна!»

– Ми вийшли сьогодні, щоб нагадати владі, людям і всьому світу про цих 64 людини за гратами в тюрмах Росії. Вони ув’язнені за сфабрикованими кримінальними справами і ми маємо боротись за кожного із них! Бо нині за лайк в соцмережі на підтримку кримських татар чи Єдиної України в Криму судять людей., – зазначила учасник акції Юлія Піскунова. – Багатьох із них знає весь світ, а хтось отримав термін лише вчора… Але всі вони наші! І режисер Олег Сенцов, і правозахисник Емір-Усеїн Куку, і журналіст Роман Сущенко, кримський фермер Володимир Балух, що не побоявся вивісити над своєю хатою в окупованому Криму Прапор України! Загалом ці політв’язні отримали термін за ґратами 190 років! І ми боремось за них…

Вже відомо, що опівдні ця акція солідарності одночасно відбулась в різних містах України та світу… Бо це саме День спротиву окупації Криму 26 лютого, коли татари і патріотичні українці вийшли під ВР Криму для захисту територіальної цілісності України.