Як уже повідомлялось, Рубен Мавік їхав з трьома колегами-волонтерами із неурядової організації Road to Relief в понеділок недалеко від Бахмута. В їх автомобіль влучив російський снаряд.

Німецький співробітник гуманітарної організації, який дивом уникнув смерті після ракетного удару Росії по його конвою на сході України, звернувся до Берліна з проханням “надіслати більше танків” до Києва.

З лікарняного ліжка недалеко від лінії фронту в східному регіоні Донбасу, Рубен Мавік закликав уряд Німеччини “надсилати найбільше зброї”, писати The Telegraph.

“Відправте більше танків в українську армію, відправте більше припасів. Ця війна не закінчена, вона далека від завершення”.


Як відомо, в автівці разом з Рубеном були Емма Ігуаль, засновниця неурядової організації. Вона була вбита в результаті влучання російського снаряду. Загинув також Ентоні Ігнат, канадським волонтером.

За даними неурядової організації, 20-річний Мавік і Йохан Матіас Тір, шведський гуманітарний працівник, вижили, але отримали серйозні осколкові поранення і опіки.

Організація "Дорога допомоги" була створена в минулому році для допомоги в евакуації мирних жителів з прифронтових населених пунктів, а останнім часом розширила операції з доставки допомоги в постраждалі райони.

Мавік, фельдшер, сказав, що він працював волонтером в Україні, тому що "необхідно боротися з несправедливістю".