Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України у 2017-2019 роках Курт Волкер заявив, що справа не в тому, скільки коштує день війни, а у тому, якою буде ціна, якщо Україна програє.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, відповідаючи на запитання про те, як довго Захід може фінансово підтримувати Україну у війні. Дипломат зазначив, що це запитання неправильне і справа не в коштах.

“Це питання, яке весь час ставлять у США і в західних столицях. І я продовжую говорити людям у США та інших країнах, що це неправильне запитання. Справа не в тому, скільки коштує день війни. Справа в тому, яка ціна, якщо Україна програє? Яку ціну заплатять українці? Яка ціна для наших союзників по НАТО, які нині і самі можуть зазнати нападу?”

На його думку, тоді партнерам України доведеться реагувати активніше, ніж це відбувається зараз. За словами дипломата, слід думати про “ширшу картину і стратегію” та надати Україні більше ресурсів для пришвидшення завершення війни.


"Яка ціна, якщо це спонукає Китай піти вперед і напасти на Тайвань, тому що вони думають, що у нас немає рішучості чи грошей? А це набагато дорожча пропозиція. Тож ми не повинні думати про те, яка ціна кожного дня. Нам слід подумати про ширшу картину та стратегію, про те, що буде дорожчим і який результат нам потрібен, і як ми його досягнемо найефективніше. А найефективнішим, що можна зробити, було б швидко дати Україні стільки ресурсів, скільки ми можемо, тому що це прискорить завершення конфлікту", –зауважив Волкер.

Як відомо, на початку вересня тодішній міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що день війни з Росією коштує Україні 100 млн доларів, і найбільшим споживачем цих коштів є українська армія.