Ось на екрані  величний “Титанік” розсікає хвилі. На носу корабля молода пара, розкинувши руки, наче летить над океаном… А на сцені у цей момент Наталя Лановенко, заслужена артистка України, співає знамениту пісню Селін Діон My Heart Will Go On у супроводі симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича.

Дві битви: перша – у Запорізькій Січі під звуки могутньої увертюри Миколи Лисенка з опери “Тарас Бульба”, а друга – запеклий бій українських козаків з польськими панами під музику до фільму “Вогнем і мечем”  Єжи Гофмана. Як вдарили гопака перед ворогом, як до неба гриміли козацькі тулумбаси… Враження та емоції  були настільки сильними, що оплески не вщухали, оркестр раз за разом вставав на поклон!


Це було неймовірне шоу! Фільми “Привид опери”, “Список Шиндлера”, “Високий перевал” із знаменитою “Мелодією” Мирослава Скорика, “Зоряні війни”, “Тегеран-43 з “Вічною любов’ю” Шарля Азнавура, “Студенський принц”, оперетта “Легка кавалерія”... Концерт прикрашали виступи солістів філармонії — народної  артистки України Ірини Швець, заслуженої артистки України Наталі Лановенко, чудового тенора  Володимира Полторацького, першої скрипки Емілії Писаренко-Івлєвої. За диригентським пультом цього вечора була Наталя Кременюк, а  художній керівник проєкту Георгій Курков,  заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі, сидів у залі. Ведучий  Олег Семко супроводжував концерт вдалими коментарями та іскорками гумору.

- Необхідно частіше повторювати “Хіти з екрану”, щоб якомога більше вінничан насолодились прекрасною музикою і видовищем! - констатували задоволені глядачі.

А ще на вінничан і гостей міста чекають у вересні топ-концерти: вишуканий фольклор і «Пісенне мереживо Поділля», «Вечірня музика Вінниці» від камерного оркестру «Арката», патріотичний концерт «Нескорені» від хору «Леонтович-капела», запальна «Вечірка в стилі HOLLYWOOD», а також концерт «Оберіг» від артистів Хмельницької обласної філармонії.

Для меломанів діятимуть мультиквитки на всі концерти до кінця року.

Ірина ЗОНОВА