«Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього міністра охорони здоров’я Максима Степанова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні понад 450 млн грн, коли він очолював державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна», – йдеться у повідомленні.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт керівника департаменту «Поліграфкомбінату», який курував міжнародні угоди, Сергія Ферлія. Він єдиний фігурант справи, який зараз перебуває в Україні.

Додамо, ексміністру охорони здоровʼя Максиму Степанову підозру оголосили у липні. Йому інкримінують розтрату 450 млн грн. Йдеться про період 2013-2016 років, коли він був очільником державного підприємства «Поліграфкомбінат Україна».

Серед іншого, слідство встановило, що тоді керівником «Поліграфкомбінату» було придбано естонську компанію, яку оформили на підставних осіб. А згодом через неї організували закупівлю матеріалів для виготовлення бланків для паспортів, ID-карток, водійських посвідчень.

Компанія закуповувала матеріали безпосередньо у виробників, а тоді перепродавала їх держпідприємству за значно завищеними цінами.