Тепер вінничани можуть без перешкод відпочивати біля водойми.

У липні 2023 року Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури та скасував рішення Калинівського районного суду, яким за підприємцем визнавалося право власності на самочинно збудовані об’єкти: кафе-бар та допоміжні споруди загальною площею 303 м2 у відпочинковій зоні біля Черепашинецького кар’єру. Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

У 2022 році підприємець без належних дозволів збудував у цій зоні заклад громадського харчування. Вінницька обласна прокуратура оскаржила це рішення суду, оскільки воно було незаконним.

Прокурори довели, що будівництво було самочинним, оскільки підприємець не мав дозвільних документів на будівництво та на користування земельною ділянкою, цільовим призначенням якої є обслуговування промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики й оборони. Крім того, не було висновків компетентних органів про додержання архітектурних, екологічних, санітарних, протипожежних та іншим норм під час будівництва.


Також прокурори зазначили, що така самовільна діяльність могла стати підставою для незаконного вибуття земельної ділянки з комунальної власності Калинівської міської громади.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду з Державного реєстру речових прав вилучили відомості про право власності підприємця на збудовані ним об’єкти.

Не погодившись з таким рішенням суду, чоловік оскаржив його до Верховного Суду, який відмовив у відкритті провадження.

Тепер вінничани можуть без перешкод та безкоштовно відпочивати біля громадської водойми, яка є окрасою Вінниччини.