– 23 роки тому в ніч з 16 на 17 вересня засновник “Української правди” Георгій Гонгадзе був викрадений правоохоронцями в центрі Києва.

Не зважаючи на великий резонанс, акції протесту, в цій справі так і не поставлено крапку. Змінюються президенти та уряди, міністри внутрішніх справ, але країна так і не знає правди про замовників вбивства відомого журналіста, – заявила редактор видання Севгіль Мусаєва

Мало хто знає, що Георгія почали шукати після зникнення саме на Вінниччині. Бо тут він працював на виборах тодішнього мера Вінниці Ваховського. І позичив кошти в товариша, залишивши паспорт. А далі – в справі засвітився генерал Джига, підлеглий тоді міністра МВС Білоконя, родом з Вінниччини, нині втікача до рф…Джига ще був нардепом від Партії регіонів та генерал-губернатором, як його називали тут, Вінниччини.

Вбивав його  генерал, родом з Білогірщини, що на Хмельниччині Пукас.

Генеральську кар’єру сільському хлопцеві в МВС зробив тесть… такий же генерал, який застрелився після резонансу справи… чи  змусили, щоб розірвати ланцюг?!

Бо скоріше всього він передав завдання від когось зятеві знищити журналіста Гонгадзе.

Вдумайтесь, чим займались генерали органу правопорядку в уже незалежній Україні!


Всі чули останні заяви довічника генерала Пукача. Він переконаний, що поряд з ним мають сидіти Кучма та як мінімум п’ятірка інших високопосадовців…

Зрештою, навіть він не до кінця був в курсі цього страшного злочину.

Свого часу набрала резонансу версія, що це була спецоперація спецслужб ворога. Але вникніть - для чого! Медведчук в ті часи очолював Адміністрацію Президента, як і Литвин. І ще - Верховну Раду. І якщо перший вже визнаний давнім агентом ФСБ, то другий також пройшов ту ж школу, що й провідний агент ФСБ Сівкович. Який зараз виплив як куратор арештованого Шуфрича. Співпадіння? Як і те, що вже оголошений у розшук зять Литвина -особливий агент ГРУ ворога Деркач?

Ще щаслива родина журналіста

І Сівкович же був не лише нардепом, як і весь згаданий кодляк «крис», але й очолював РНБО!

Так ось, деякі розслідувачі вважають, що слід вбивства Гонгадзе йде до спецслужб Кремля.

Він як відомий, харизматичний журналіст, був вибраний як сакральна жертва.

Щоб спровокувати неслухняного вже в другому терміні проспонсорованого на васала рф Кучму.

Спочатку, начебто, Литвин і команда підігріли Кучму. Що Гонгадзе «много себе позволяєт». Наносить «лічні обіди» президенту. Він спересердя дав наказ віддати його кавказцям, щоб провчили.

Це все писалось «під диваном…».

А далі журналіста не провчили, а вбили…

Так чи інакше, але Україна через це варварське вбивство журналіста Гонгадзе і слід у ньому президента, через оприлюднені плівки Мельниченка, піддалась великим санкціям, втратила ПОЛОВИНУ європейських ринків. А це 70 млрд. у.о щороку! Їх зайняв хто? Так, рф.

І змусила ненависного в цивілізованому світі Кучму їхати на поклон до Путлера та знову стати «ручним»!

Мирослава із доньками Наною та Саломе

Це всього лиш гіпотеза! Але я не вірю, що це просто вбивство за правду без сліду росагентури! Бо ж тоді і на початку війни вся верхівка влади була щільно покрита сіткою агентів ворога: і вони робили все, щоб зашкодити іміджу України, її розвитку! Все!

Кучма в будь якому випадку винен! Він створив таку олігархічно-бандитську систему і привів до влади цих «кротів». Спонукав…

Але я переконана на всі сто, що у СПРАВІ Гонгадзе є слід спецслужб окупанта.

На передачі Савіка Шустера, вже під час війни, я запитала нардепа від ЄС Ірину Геращенко, як вона, в минулому журналіст, соратник Гонгадзе, могла допустити, щоб в контактній групі у Мінську був Кучма?

І чи не вважає вона, що доки не знайдені замовники вбивства Гонгадзе, країна ще не звільнилась від таємного впливу спецслужб ворога? Вона уникла прямої відповіді. Видно і тоді була присутня тут невидима рука Кремля.

Не названо замовників вбивства Гонгадзе досі!

Мати Олеся, зневірена пошуками правди, передчасно померла. Дружина Мирослава з доньками - близнючками вимушена була попросити політичного притулку у  США.

Зараз редактор та продюсер на «Голосі Америки».

А Кучма подав вістку десь з Лазурного берега. Ніжив в розкоші не молоді кістки…

Скажіть, це справедливо?

Колись, під час стажування у США, коли я шукала для інтерв’ю відомих українців, мені один із керівників поліції Майкл Поліщук, до речі з українським корінням, сказав:

- Запам’ятайте, кожен злочин можна розкрити!

А не розкривають його лише в тому випадку, якщо хтось впливовий вище не дає добро!

Хто цей впливовий тепер? Досі феесбе?!

Тетяна Редько