І в них з крана в хаті «тече березовий сік». Ну про тупість не буду, але лікбез проведемо.

Багато хто чув про трьох богатирів  Іллю Муромця, Добриню Микитича та Альошу Поповича.

В моєї бабусі навіть коврик з їх зображеннями був.

Три богатирі, мовляв, захищали росімперію і за це їх разом увіковічнив художник Васнецов.

Це зовсім не так. Вони жили в різні століття. Але однаково піддались присвоєнню  рф.

Бо де скажіть була та московія в 10 столітті, коли жив перший із героїв, Добриня? Київський богатир! А коли Муромець народився, то село Москов лише засновував князь Київський Юрій Долгорукий!

І якраз Київ боронив Ілля від Новгородських князів Рюриковичів та їхніх союзників половців. Які палили не раз Київ…

Тобто, теперішніх росіян!

То як він міг жити на болотах, біля Оки у селі біля Мурома?

Причому перекази свідчать, що прибув богатир на бій до Києва швидко! За добу! Це можливо в ті часи за 1500 км.?

Ось ми і розвіяли ще одну топорну лжеісторію імперської пропаганди.

А тепер правда.

Ілля Муромець – реальний! І ми маємо можливість бачити його нетлінні мощі  і зараз серед 69 святих Києво-Печерської лаври.

Що неймовірно – коли дослідили його тіло, то виявилось, що все описане про його долю в монастирських літописах і за що він возведений в лик святих – правда!

А знаєте чому? Бо  це сталось ще до так званого воз‘єднання росії та України. В 1643 році. Коли митрополія Київська підпорядковувалась Візантійському патріархату.

Як і Києво – Печерська Лавра.


Народився Ілля Муромець приблизно між 1150 і 1165 рр. А загинув він у віці близько 40-55 років, як припускають, під час взяття Києва князем Рюриком Ростиславичем в 1204 р, коли Печерська лавра була розгромлена союзними Рюрика половцями. Причиною смерті став, мабуть, удар гострого знаряддя (списи або меча) в груди.

Кажуть, що дід Іллі Муромця був язичником і розрубав ікону. З тих пір прокляття впало на його рід – всі хлопчики народжувалися каліками. І Ілля з дитинства не міг ходити. Ілля наполегливо тренував руки, розвивав м’язи, але ходити не міг.

А коли Іллі виповнилося 33 у будинок увійшли віщі старці і попросили хлопчика подати води. І Ілля, раптово встав на ноги. Немов би ці волхви-чарівники зробили з нього небувалої сили героя.

Ілля Муромець народився недалеко від Києва – в Морівську під Черніговом, а не в російському Муромі, - стверджують дослідники.

Ілля Чобіток, як його називали, навіть чобітьми відбивався і перемагав ворогів. Але одного разу йому приснився сон - йти до монастиря.

І він позбавився всієї збруї, залишив лише меч і став монахом Києво-Печерської лаври. Дав обітницю більше ніколи не брати зброю.

Але коли під час вже описаного набігу вороги на його очах вбили настоятеля лаври, він взяв в руки меч.

Але ноги знову переслали його слухатись. І в цей час він і отримав смертоносні рани.

Так переповідає легенда. Але диво ще й у тому, що тіло цього святого воїна не тлінне!

1 січня день пам’яті Іллі Муромця. Кажуть, хто торкається в цей день його руки - вона тепла. Зрештою чи так це - кожен може в цей день приїхати до Ближніх печер лаври і переконатись.

Кажуть, що саме тим, в кого проблема з кістками, хребтом, то Іллі Печерському треба молитись.

От що що, а березовий сік з крана вам точно гарантований! С рускіх берьоз - от российских потомков - Малахов «зуб дає»)))