Вже стало традицією у Вінниці, єдиному місті України, в першу неділю Великого посту, яку називають “Торжеством Православ’я”, йти на вечірнє богослужіння зі своїми улюбленими домашніми іконами. Це тому, що з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона кілька років тому відновлено по єпархії Чин моління за святі ікони, який написав у далекому 1922 році Вінницький архієпископ Іннокентій (Тихонов), розстріляний 1937 року. Богослужіння віднайшов у рукописі і відновив завісторичним відділом Вінницької єпархії о.Назарій Давидовський і вперше започаткував його чотири роки тому у Вознесенській церкві, де служить разом з батьком – о.Агафангелом. Адже поряд церкви у братських могилах перепоховане тіло розстріляного владики Інокентія.

Людям богослужіння дуже подобається. Вони залюбки несли у храми на молитву свої дуже рідні домашні ікони, уквітчані рушниками та стрічками, цілували їх і розповідали історії.

Такі ж богослужіння цього року вперше служили у кафедральному соборі міста Бар та Уланові Хмільницького району.

Вінничани сподіваються, що традицію зворушливого до сліз богослужіння зі словами: “Христос посеред нас”-“Є і буде” започаткують в себе усі православні храми України.

За словами митрополита Вінницького і Барського Симеона всі ікони, які принесли парафіяни у храми з дому, стали дуже намоленими, бо до них приклалися тисячі людей. І не має значення, яка ікона чудотворніша – в золотій оправі чи ламінаті, бо все дається людині по її вірі.