У Вінницькому медичному фахового коледжі імені академіка Д.К. Заболотного відбувся Форум Пам’яті «Українські медики. Подвиги і жертовність в здобутті та захисті Незалежності України».

Студенти та викладачі коледжу, представники муніципалітету, сім’ї загиблих військових медиків, військовослужбовці, представники громадських організацій та військові аташе ряду країн вшанували пам’ять медпрацівників, які загинули на фронті, рятуючи життя наших Захисників та Захисниць.

Представники Української Православної Церкви України провели поминальну службу, а присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим у російсько-українській війні медикам.

Начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Наталія Авраменко зауважила, що сьогодні медпрацівники роблять усе можливе та неможливе, аби врятувати кожне життя наших героїв.


Аташе з питань оборони Латвійської республіки, полковник Александрс Холмановс, висловив впевненість, що професіоналізм та досвід українських медиків допомагатиме й надалі у порятунку й відновленні після поранення, щоб згодом мати можливість повернутись до звичного життя.

«Хочу побажати медичному коледжу розвитку та успіху у підготовці медиків. Латвія підтримувала, підтримує та завжди буде підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність», – зазначив Александрс Холмановс.

Почесний консул Латвійської республіки у Вінниці Ігор Скоромний виразив співчуття родинам загиблих медпрацівників, які загинули, рятуючи життя наших захисників та захищаючи нашу країну.