Однак, в самому агентстві інформують, що наразі – це лише припущення.

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума заговорила про можливість націоналізувати найбільшого українського мобільного оператора “Київстар”, який належить підсанкційному російському олігарху Михайлу Фрідману. Про це вона повідомила в інтерв’ю виданню Liga net.

“У схожих ситуаціях держава арештовувала та одразу націоналізовувала подібний майновий комплекс. “Київстар” може пережити те саме, адже 5 вересня СБУ повідомила Міхаілу Фрідману підозру у справі про фінансування війни проти України”, – зазначила Дума.

Однак, за її словами, арешт і передання такого величезного активу АРМА – це абсолютне припущення.

“Питання управління майном вирішує суд. Якщо Феміда передасть його нам, то ми, згідно з новими правилами, оголосимо конкурс на пошук управителя. Але я розумію, що цей управитель точно повинен отримати дозвіл на концентрацію, оскільки тут має місце висока конкуренція”, – зазначила голова АРМА.


Як ми уже інформували, у серпні 2023 року правоохоронці повідомили про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який є колишнім бенефіціарним власником "Сенс банку" (колишній "Альфа-банк"). Тоді, за даними слідства, разом зі спільниками він вивів в офшор понад 700 млн грн, ухилившись від сплати податків.

У вересні Служба безпеки України заявила про причетність Фрідмана до фінансування війни проти України. Він отримав нову підозру. За даними СБУ, з початку повномасштабного вторгнення РФ він "влив" близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора.