Ігумен російського Білогірського монастиря Дорифей Гильміяров, який вже рік воює проти України, закликав захищати «руський мір» на так званій СВО не лише словом, але і ділом. Про це він заявив в особистому відео-звернені, що було опубліковано на сторінці центру військово-спортивної підготовки «Стрілець» у російській соцмережі «ВКонтакті». «Оскільки ми називаємо себе представниками руського міра, то пора по-справжньому захищати руській мір не лише словом, а й ділом» – йдеться у відео.

Окрім цього горе-священик побажав контрактникам та усім хто планує відправитись на так звану «СВО» мужності та рішучості у виконанні «обов’язку перед батьківщиною, перед своїми близькими, перед своїм народом». На його думку сам «Господь судив» росіянам «захищати братський народ». Також він впевнений, що Перемогу здобуде саме росія: «Перемога не тільки буде за нами, а Перемога – наша при будь-яких обставинах, бо ж сам Господь, Переможець Смерті є нашим знаменом, нашим стягом»

Сам же горе-служитель є духівником центру військово-спортивної підготовки «Стрілець» (на сторінці якого і опубліковано дане відео), а виконує свій «обов’язок» у 6-ій дивізії. До участі у війні проти України, «отець» Дорофей був не простим рядовим ченцем, а намісником, тобто настоятелем, Білогірського Миколаївського чоловічого монастиря Пермської єпархії московського патріархату. У цій обителі він провів більше 10 років. Проте, як повідомляють російські ресурси, рік тому цей горе-чернець покинув обитель і відправився благословляти окупантів вбивати мирних українців.

Таким чином маємо ще один доказ участі священнослужителів рпц у російській агресії. Окрім цього дане відео вкотре показує справжню мету цієї російської агресії, а саме окупація України, пропаганда і насадження шовіністичної ідеології руського міра. Все ще раз засвідчує, що рпц зацікавлена у війні проти України, а отже є співучасницею злочинів кремля. Що ж у скорому часі як цьому так і всім іншим московським церковниками доведеться відповідати за свої слова і діяння перед Гаазьким трибуналом.