«Під час війни не може бути «кожен сам за себе». У нас, українців, спільний ворог, і ми всі разом повинні протистояти ворожій навалі. Ми — єдине ціле, в єдності наша сила», — наголошує народна депутатка Ірина Борзова.

Важливим для ветеранів і родин полеглих героїв є «житлове» питання. На 2023 рік з державного бюджету виділено 5,5 млрд грн місцевим бюджетам для надання грошової компенсації на придбання житла. Це найбільша сума, що виділена з держбюджету за останні роки. Орієнтовно в Україні 2 тисячі родин зможуть придбати власне житло. Навіть під час війни держава реалізовує програми щодо забезпеченням житлом родин військовослужбовців.

На Вінниччині цьогоріч 77 родин військовослужбовців отримають кошти від держави на придбання власного житла.

«На Вінницьку область було спрямовано субвенції в сумі 156 млн грн. Придбати свій будинок або квартиру у громадах Вінниччини за державні кошти зможуть родини захисників, що стояли у черзі на квартирному обліку з числа: учасників АТО/ООС, які внаслідок війни отримали інвалід­ність І-ІІ груп; сімей воїнів, які загинули, захищаючи Україну; учасників бойових дій та ветеранів з числа ВПО; осіб з інвалідністю внаслідок війни. Це родини з різних міст і сіл Вінниччини. Серед зазначених категорій є і родина, яка чекає на повернення захисника з російського полону», — розповідає Ірина Борзова.


Народна депутатка зазначила, що розмір компенсації у кожному окремому випадку різний, в середньому це близько
2 млн грн. Він залежить від того, скільки членів родини та в якій громаді передбачено придбати житло. Кошти надходять на спеціальний рахунок. Витратити їх можна лише на придбання житла, яке родина обирає для себе самостійно.

Ірина Борзова продовжує підтримувати родини військовослужбовців, сім’ї, чиї рідні в полоні або зникли безвісти, проводить зустрічі, допомагає з оформленням документів та формує запити на повернення.

Для українських пілотів та військових 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Ірина Борзова передала Грамоти Верховної Ради.

«Єдність і підтримка воїнів — основа стійкості українців. Єдність — наш перший і останній крок до перемоги», — переконана Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».