18 вересня у центрі Вінниці біля колегії адвокатів було людно.

Це небайдужі вінничани та громадські активісти, добровольці Сил оборони України прийшли підтримати Валерія Палія на засідання дисциплінарної палати Він­ницької обласної кваліфікаційної комісії адвокатури.

– Знаєте, це вже не перша ініціатива тих, хто обслуговував корупційно-політичну систему всі ці роки, поквитатися зі мною. На цей раз ініціює позбавлення мене звання адвоката суддя Вінницького апеляційного суду.

Вона вказує на неіснуючі, на мою думку, порушення з мого боку.

Зрозуміло, що я циві­лі­зовано буду аргументувати це на заслуховуванні. Яке буде рішення – стане відомо невдовзі, – прокоментував нам ці події сам Валерій Палій.

– А де були ці дорогі нам, у випадку зарплат та довічного утримання, судді, коли ми разом із 72-річним Палієм, хоча він не призовного віку, увійшли до підрозділу тер­обо­рони у Вінницькій області? Готові були до останнього боронити область, якби так сталось…

І в час війни ось так за те, що судді щось там здалось, розтоптати адвоката, який всі роки незалежності ним працював? Та це ж чистої води розправа, – наголошує ветеран ЗСУ Петро Гандурський.

– Я очолював з’єднаний підрозділ сил Територіальної оборони Вінниччини, адвокат Валерій Палій дійсно став на захист України в перший же день повномасштабного вторгнення. Він був моїм підлеглим. Нам треба виховувати саме таких професійних і чесних, патріотичних адвокатів, а не ось так топтати їх, завдавати проблем через нелюбов до нього корумпованої суддівської системи, – підкреслює генерал Павло Десяк.

– Думаємо, що ми зір­ва­ли розправу над адвокатом Палієм саме в цей день.

Після відеозйомки засідання небайдужими вінничанами колегії адвокатів її перенесли на інший день.

– У нас підозра, що народного адвоката, який потужно протистоїть так званій “Партії вінничан”, просто замовили.

І ходять розмови, що суддя, яка написала проти нього подання, вже вихвалялась, що з адвокатом Палієм буде покінчено… – діляться громадські активісти з “33-м”.

Просимо громадськість підтримати народного адвоката, який адвокатській практиці присвятив усе життя. Не допустімо розправу над патріотом і добровольцем Вінницької тероборони. “33-й” від­слід­ковуватиме ці резонансні події.

Андрій Власенко