Фільм “Діло Безп’ятого” створено за мотивами відомої п’єси Івана Карпенка-Карого “Сто тисяч”. Знімав фільм відомий режисер, що довгий час пропрацював у Вінницькому театрі, Валерій Шалига.

Спочатку зйомки проходили у Вінниці біля Музею-садиби імені М. І. Пирогова, а також у приміщенні торгово-промислової палати. Згодом, на один день, знімальна група завітала й до Козятина. Традиційно, локацією став відомий вокзал.

Для зйомок у Козятині відчинили легендарний ресторан “Імператор”, який не працює вже понад десять років. Коли фільмували  на пероні, рух поїздів, зрозуміло, що не припинявся. Тому коли на платформу прибували потяги й електрички, знімальний процес тимчасово зупиняли.

Головні ролі виконували народний артист України Богдан Бенюк та заслужена артистка України Леся Самаєва, яка знімалася у стрічці “Скажене весілля”.

За словами режисера Валерія Шалиги, фільм вийде у прокат ближче до Нового року. Зйомки розпочали 17 липня, а завершили 21 серпня.

А вже згадана «Кріпосна», яка побила рекорди популярності серед усіх українських фільмів і була закуплена десятками країн світу для прокату, знімалась у музеї ім. Пирогова два роки тому.

В масовці брали участь і вінничани.

Але чи побачимо ми продовження серіалу, в якому зіграли чимало ролей російські актори, а фільм знятий на російській мові – велике запитання.

Андрій Власенко